Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

9 nejnovějších atrakcí v Dubaji: Výlet do vesmíru, krmení krokodýlů a fotbalový chrám

Dovolená v Dubaji

Dovolená v Dubaji Shutterstock

Sezóna letních dovolených je v plném proudu a turistické destinace lákají návštěvníky na malebné pláže, do rušných ulic známých letovisek i opojného klidu národních parků. V Dubaji na to jdou od lesa – pro turisty tu každoročně vytvoří množství fascinujících atrakcí, ze kterých si každý vyberte tu svou. Ať už vám v hrudi bije srdce sportovce, dobrodruha nebo milovníka umění – ve městě budoucnosti se sny stávají realitou.

Vesmírná zábava v Neon Galaxy

Neon Galaxy, Dubaj

Neon Galaxy, Dubaj timeoutdubai.com

Dubajské slunce dokáže být během léta skutečně žhavé. Před spalujícími paprsky můžete uniknout třeba do přívětivého světa nejmodernějších atrakcí. Cestu do budoucnosti tu lemují špičkové technologie i úchvatné vizuální efekty, které vám umožní prozkoumávat vesmír plný světelných a zvukových zážitků.

Park je rozdělen do několika tematických zón, z nichž každá nabízí unikátní dobrodružství. Od neonově osvětlených labyrintů, hřiště pro nejmenší návštěvníky, adrenalinových skluzavek až po virtuální realitu. Děti tu spolu s rodiči mohou prozkoumávat tajemné galaxie, zažít stav beztíže nebo se zapojit do dobrodružných vesmírných bitev. Futuristický design ve spojení s pokročilými technologiemi vytváří příjemně inspirativní prostředí rozvíjející kreativitu. Hledáte-li interaktivními zážitky v srdci Dubaje, pak vás Neon Galaxy zaručeně nezklame.

Zájezdy do Dubaje 

Piknik u krokodýlů v Dubai Crocodile Park

Dubai Crocodile Park

Dubai Crocodile Park Shutterstock

Na rodiny s dětmi cílí také další z atrakcí – rozsáhlý přírodní areál, který je domovem více než 250 chráněných krokodýlů nilských. Majestátní plazy tu můžete pozorovat v expozicích, které se snaží co nejvíce napodobit jejich přirozené prostředí. V moderním areálu nechybí vodopády, jezírka, písčité pláže, pikniková zóna, občerstvení, obchůdek se suvenýry ani krokodýlí školka, líheň či krokodýlí muzeum. Zlatým hřebem návštěvy bývá komentované krmení krokodýlů, během kterého zkušení chovatelé napichují kusy masa na dlouhé tyče umístěné nad vodou. Pohled na mohutné krokodýly vyskakující nad vodu rozbuší srdce i zkušeným dobrodruhům.

Střešní bazény v Dubaji: Vykoupejte se v oblacích

Čtěte také:

Střešní bazény v Dubaji: Vykoupejte se v oblacích

Stylové nákupy v Dubai Mall Chinatown

 Dubai Mall Chinatown

Dubai Mall Chinatown Shutterstock

Shopping v prvním patře nákupního centra Dubai Mall vás zavede do čínské čtvrti, kde nesmí chybět obligátní červené lucerny, sošky, napodobeniny modlitebních chrámů, pagody, obří socha pandy, ale především ochody a stánky s tradičním občerstvením. Největším tahákem je dubajská pobočka proslulého singapurského bistra Hawker Chan, nabízející nejlevnější michelinské speciality na světě.

S hlavou v oblacích s Dubai Balloon

Let s The Dubai Balloon

Let s The Dubai Balloon thedubaiballoon.com

Spatřit důvěrně známé panorama ikonických dubajských mrakodrapů, třpytivé vody Dubajského zálivu i jedinečnou architekturu ostrova Palm Jumeirah z ptačí perspektivy patří k zážitkům, na které se nezapomíná. Netrpíte-li závratí, pak se můžete vznést do výšky až 300 metrů a užít si svých 10 minut s hlavou v oblacích.

Dovolená v Dubaji

Vůně dálek v Dubai Harbour

Dubai Marina

Dubai Marina Shutterstock

Čilý ruch přístavu Dubai Harbour ve vás možná zažehne touhu po objevování nových zemí. V elegantní čtvrti Dubai Marina vás přivítá pohled na nekonečnou mořskou hladinu, lesk luxusních jachet i velkorysý terminál pro obří výletní lodě. Právě odtud vyplouvají na okružní plavby podél pobřeží. Velké oblibě se těší i zdejší stylové kavárny a restaurace.

Vodní radovánky v Dubai Islands Beach

Dubai Islands Beach

Dubai Islands Beach visitdubai.com

O kráse dubajských pláží vás přesvědčí tisíce příspěvků na Instagramu i mnoha cestovatelských serverech. Dubai Islands Beach je místem jako stvořeným pro rodiny s dětmi i vyznavače vodních sportů. Na širokou písčitou pláž s pozvolným vstupem do moře je povolen vstup i psům. Zahrát si tu můžete plážový volejbal, fotbal nebo si vybrat některý z mnoha vodních sportů.

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Čtěte také:

Hatta: Okořeňte si dovolenou v Dubaji dobrodružstvím v srdci hor

Nebesky dokonalý bazén Cloud 22

Cloud 22, Dubai

Cloud 22, Dubai atlantis.com

Kde jinde byste si měli vyzkoušet přepych nekonečných bazénů než v Dubaji. V hotelu Atlantis The Royal vás obklopí všudypřítomný luxus a dokonalý servis.  Na designové terase, vypínající se mezi dvěma věžemi mrakodrapu, si v bazénu s příznačným názvem Cloud 22 užijete relaxaci ve velkém stylu. Jedinečnou atmosféru nekonečného bazénu vám zpříjemní pestrobarevné mozaiky s orientálními motivy, lehátka umístěná těsně nad hladinou, prvotřídní kuchyně i ohromující výhled.

Umění bez hranic v Arte Museum Dubai

 Arte Museum Dubai

Arte Museum Dubai dubai.artemuseum.com

Je možné vnímat umění všemi smysly? V Dubaji ano. V moderních prostorách Arte Muzeum Dubaj se vám představí projekt Věčná příroda, během kterého budete poznávat jednotlivá díla prostřednictvím pohyblivých kulis, zvuků, videomappingu i vůní. Díky dokonale promyšlenému konceptu se stanete součástí mnoha uměleckých děl nazvaných např. Jungle Glow, Garden Lite of Dubai či Flower Camellia. Díky uvolněné atmosféře a zajímavému zpracování si projekci užijí i rodiny s malými dětmi.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Království fotbalu Real Madrid World

Real Madrid World

Real Madrid World visitdubai.com

O tom, že Dubaj umí překvapit, se přesvědčíte na místě, které potěší každého fanouška špičkového fotbalu. Splněný sen malých i velkých fotbalistů má jméno Real Madrid World. Tato jedinečné atrakce slibuje nezapomenutelný zážitek a vtáhne návštěvníky přímo do světa jednoho z největších fotbalových klubů na světě. Na několika podlažích se díky nejmodernějším technologiím dozvíte vše o historii klubu, hráčských hvězdách a na chvilku se stanete nepostradatelnou posilou týmu.  

Během prohlídky prožijete prostřednictvím interaktivních expozic ikonické momenty z dějin klubu, svezete se na originální horské dráze, pokoříte některou ze 40 atrakcí, budete mít příležitost prozkoumat šatny a stadion, kde jsou zobrazeny slavné trofeje a dresy. Díky kombinaci nejmodernějších audio-vizuálních efektů a virtuální realitě naskočíte do zápasu po boku Raúla Gonzalese, Cristiana Ronalda či nezastavitelného Zinedina Zidana. Znáte snad lepší způsob, jak vykouzlit úsměv na tváři klukům všech věkových kategorií?

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín