Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bazény, které povýší vaši dovolenou na vyšší level

Dovolená u bazénu

Dovolená u bazénu Shutterstock

Není bazén, jako bazén. Asi nám dáte za pravdu, že v horkém létě přijde osvěžující voda vždycky vhod a na dovolené to platí dvojnásob. Jak se ale vyznat v krkolomných názvech bazénů u popisku hotelu? Pokud vás neláká každodenní cesta okolo přeplněných lehátek, naučte se s námi pár kouzelných slovíček, která vám mohou zajistit bazénovou dovolenou snů.

Swim up

Bazén typu swim up

Bazén typu swim up Shutterstock

Nechcete během zasloužených dnů volna udělat ani krok navíc? Máte rádi, když se můžete kdykoliv osvěžit, případně udělat pár temp­? Pak je pro vás bazén typu swim up trefou do černého! Bývá společný pro více apartmánů, ale váš přístup k němu je ze soukromí pokoje. Sousloví někdy označuje i fakt, že ze svého bungalovu můžete hupsnout rovnou do moře.

Letní dovolená u moře

Infinity

Bazén typu infinity

Bazén typu infinity Shutterstock

Obdivujete fotky celebrit a influencerů, kteří si užívají ve zdánlivě nekonečném bazénu s výhledem do dálky přes neviditelnou hranu? I vy si takový zážitek můžete dopřát! Koupání ve vyhřáté vodě a pohled na ty nejkrásnější kouty prázdninových rájů v jednom si jednoduše zamilujete.

Talaso

Bazén typu talaso

Bazén typu talaso Shutterstock

Název bazénu a lázeňské procedury je odvozen od řeckého slova thalasso, tedy moře. Ve světle těchto informací se nejspíš dovtípíte, že si tu lze užít blahodárné účinky mořské vody na fyzické i duševní zdraví. Koupel v sobě kombinuje revitalizační kúru v teplé bublinkové mořské vodě s řasami, pískem a stopovými prvky. Zážitek nastartuje krevní oběh i imunitní systém a dokonale uvolní ztuhlé svalstvo.

Netradiční hotely aneb Dovolená na vlně originality

Čtěte také:

Netradiční hotely aneb Dovolená na vlně originality

Roof top

Bazén na střeše mrakodrapu

Bazén na střeše mrakodrapu Shutterstock

Doslovný překlad anglického sousloví znamená „na střeše“ a je opravdu tím, čím je. Tedy střešním bazénem. Zpravidla ho najdete v luxusních hotelech či mrakodrapech, třeba v Singapuru nebo v Dubaji. Dát si oblíbený drink a nechat pohladit chuťové pohárky vyladěným jídlem společně s osvěžujícím koupáním a pohádkovým výhledem na město, je nezapomenutelný zážitek.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Private pool

Bungalov s privátním bazénem

Bungalov s privátním bazénem Shutterstock

A teď něco pro bazénové fajnšmekry. Soukromý bazén vyhledávají nejčastěji páry, novomanželé nebo digitální nomádi, kteří nechtějí být rušeni, ale rádi se u práce osvěží. Z vašeho pokoje, či apartmánu máte přímý vstup do privátního venkovního prostoru s bazénem, který je jen a jen váš.

24.04.2024 Invia

Štítek:

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín