Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovat sama? Nejvhodnější destinace pro ženy

Cestovat sama?

Cestovat sama?

Přišla vám někdy na mysl představa dovolené strávené bez dětí či partnera? Možná je třeba do této cestovatelské éry dospět. To, co vypadá v osmnácti letech jako tragédie, může být o několik let později vítanou změnou. Pokud patříte mezi sebevědomé ženy se smyslem pro dobrodružství, tak už stačí jen vybrat tu správnou destinaci, přibalit několik zajímavých knih a zábava může začít. Pojďme se podívat jaké destinace jsou pro ženy cestovatelky ideální.

MADEIRA – pro rozené turistky

Ostrov věčného jara nadchne především vyznavačky procházek v přírodě. Ve zdejších horách byl v průběhu staletí zbudován důmyslný systém zavlažovacích kanálů, kterými byla přiváděna voda z deštivějšího severu na jižní slunečné svahy. Na ostrově je postaveno přes 2000 kilometrů těchto levád, ze kterých se staly ideální turistické trasy. Užijete si nezapomenutelné výlety hustými eukalyptovými lesy, dech beroucí horské vyhlídky, dunící vodopády i dokonale čistý vzduch.

Madeira pro turistky

Madeira pro turistky

KYPR – pro zkušené cestovatelky a milovnice koček

Třetí největší ostrov ve Středozemním moři nezklame ani zkušené cestovatelky. Zdejší hotelové resorty poskytují vynikající služby a slunce zde svítí neuvěřitelných 320 dní v roce. Od půlky května do konce září bývá obloha jako vymetená  a nad písečnými plážemi hrdě vlají Modré vlajky, udělované za bezchybný plážový servis a čistotu moře. Ani zima na Kypru není bez zajímavosti. Pohoří Trodos nabízí v únoru ideální podmínky pro zimní sporty, u starobylých památek se netísní davy turistů a zdejší balneologická centra pomohou k dokonalé regeneraci těla i duše. Žije zde také nebývale velké množství koček, které toužebně očekávají pohlazení nebo něco dobrého na zub.

Kypr pro zkušené cestovatelky

Kypr pro zkušené cestovatelky

MAĎARSKO – pro unavené managerky

Máte málo času a hledáte dokonalou relaxaci, vzdálenou jen několik hodin jízdy autem? Maďarské termální lázně mají tisíciletou tradici a svůj léčivý pramen si zde najde každý. Vybrat si můžete z přírodních koupališť, luxusních wellness center, plynových, bahenních či minerálních lázní. V malebné Budapešti si můžete vybrat z desítek lázeňských domů, z nichž některé jsou dokonalými architektonickými skvosty. Za pozornost stojí i zdejší vynikající kuchyně.

Maďarské lázně pro unavené managerky

Maďarské lázně pro unavené managerky

MALEDIVY A MAURICIUS – pro náročné samotářky i obdivovatelky přírody

Potřebujete si odpočinout od lidí a nevadí vám delší lety? Pak by mohly být Maledivy vaší ideální volbou. Bezpečné souostroví, omývané Indickým oceánem, láká průzračně čistým mořem, barevnými korálovými útesy i super luxusními hotelovými resorty. Právě tady budete mít dostatek času pro relaxaci i čtení vašich oblíbených knížek. Přibalte si raději jednu navíc. Tady utíká čas tak nějak pomaleji. Ostrov Mauricius vás nadchne dokonalou symfonií barev, vůní i chutí. Zdejší příroda, často přirovnávána k biblickému ráji, je plná kontrastů. Vysoké hory, třtinová políčka, kokosové plantáže, dech beroucí pláže, korálové útesy i neuvěřitelné množství divoce žijících zvířat. A nezapomeňte přivézt některý ze suvenýrů s legendárním vyhynulým ptákem Dodo.

Maledivy pro náročné cestovatelky

Maledivy pro náročné cestovatelky

JORDÁNSKO – pro obdivovatelky památek

Přiznávám, že Jordánsko zaujímá na mém pomyslném seznamu singl cestování přední příčky. Skalní město Petra mi svou krásou před mnoha lety doslova vehnala slzy do očí a slíbila jsem si, že se do této hrdé země určité ještě někdy vrátím. Byl by hřích navštívit Jordánsko a neprozkoumat rudá skaliska pouště Wádí Rum, pouštní hrad Quseir Amra nebo léčivé účinky Mrtvého moře. Připojte se k některému z mnoha organizovaných poznávacích okruhů a určitě nebudete litovat.

Jordánsko pro obdivovatelky památek

Jordánsko pro obdivovatelky památek

ITÁLIE – pro milovnice života a dobrého jídla

Pokud bychom se měli od Italů něčemu přiučit, pak by to byla dozajista jejich radost ze života. Zkusili jste někdy pozorovat italské popeláře nebo mladou rodinku během víkendové procházky? Určitě jim nechyběla rozmáchlá gesta a úsměv od ucha k uchu. Těžko říct, zda je za jejich nakažlivým optimismem dostatek slunce nebo slaný mořský vzduch. Každopádně se vyplatí prozkoumat tuto krásnou zemi od severu k jihu. Na své si zde přijdou milovnice zimních sportů, nadšené cyklistky, plážové povalečky i vášnivé gurmánky. A obdivné pohledy místních mladíků vystřelí vaše sebevědomí do nepoznaných výšin. Já mohu doporučit návštěvu Sardinie, která vás okouzlí svou rozmanitostí. Drsné horské úseky zde spadají k pobřeží omývaném až kýčovitě tyrkysovým mořem.

Itálie pro milovnice života

Itálie pro milovnice života

BALI – pro jogínky a hledačky vnitřní rovnováhy

Indonéský ostrov oplývá neopakovatelným kouzlem. Mírumilovná hinduistická kultura, přívětivé klima i nádherná příroda sem lákají tisíce turistů, toužících po nalezení dušení pohody. Všudypřítomný odér vonných tyčinek je nedílnou součástí návštěvy posvátných chrámů. Jedním z nejkrásnějších je chrám Pura Sawawati, obklopený překrásnou lotosovou zahradou. Milovnice jógy by neměly opomenout návštěvu vnitrozemského města Ubud, které je považováno za centrum této relaxační techniky. Městečko je obklopeno nádherně zelenou přírodou s nespočtem říček, potůčků i terasovitých rýžových polí.

Bali pro jogínky

Bali pro jogínky

IBIZA – pro vášnivé tanečnice

Chcete strávit dovolenou ve víru tance? Ibiza by měla být vaší první volbou. Nejznámější taneční kluby na světě najdete právě tady. Klub Privilege, stojící v blízkosti hlavního města Eivissa, se pyšní titulem největší taneční klub světa. Na Ibize si můžete užít nikdy nekončící zábavu i vyhlášené pěnové párty. Ibiza nabízí v neposlední řadě i nádherné písčité pláže obklopené piniovými háji či světoznámé hippie trhy v Es Canar.

Ibiza pro vášnivé tanečnice

Ibiza pro vášnivé tanečnice

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín