Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cestovní tašku nebo kufr?

Cestovní taška nebo kufr?

Cestovní taška nebo kufr?

Chystáte se na dovolenou?  Nevíte do čeho si zabalit? Tak to jste tu správně.

Každoročně cestují do zahraničí miliony lidí z celého světa a denně řeší co všechno a do čeho si vhodně zabalit. V zásadě je rozdíl v tom, kam se chystáte – aktivní dovolená po památkách nebo v přírodě, služební cesta či dovolená u moře.

Proč cestovní kufr?

Pokud se chystáte na delší pobyt a jako dopravní prostředek zvolíte letadlo, raději bych doporučovala jako cestovní zavazadlo kufr.  A to ať už letíte služebně, na dovolenou s partnerem nebo dětmi.

Kufr je velice praktický – má pevnější konstrukci, vejde se do něj více věcí (pokud je dobře poskládáte), vše je mnohem přehlednější a navíc z něj oblečení vyndáte stejně poskládané, jako jste je uložili.

V případě, že cestujete s dítětem do dvou let, které nemá nárok na vlastní zavazadlo, je rozhodně lepší vzít kufr, v případě, že odepnete vnitřní zip, získáte tak více prostoru. Nezapomeňte ale, že maximální hmotnost odbaveného zavazadla je u většiny leteckých společností 15-25 Kg.

Cestujte pohodlně

Cestujte pohodlně

Když Vás zaměstnavatel pošle na služební cestu do zahraničí, je kufr mnohem elegantnější a pánové jistě ocení nezmačkané košile.

Pokud ale jedete s kamarády pod stan, rozhodně si kufr neberte, moc pochopení by pro Vás neměli.

Kdy si vybrat cestovní tašku?

Cestovní tašku či batoh zvolíme, když nás čeká aktivní dovolená, kdy se budeme častěji přesouvat z místa na místo. Na túru batoh, na pobytový zájezd cestovní tašku (nebo kufr). Cestovní taška je skladnější a je ideální na cestu autem, autobusem či vlakem.

Při cestě autem na rodinnou dovolenou volte raději cestovní tašky, Váš vůz není nafukovací a při počtu čtyř osob, by tam tolik kufrů zabralo moc místa. Navíc vzniklé mezery můžete vyplnit třeba jídlem nebo jinými potřebnými věcmi.

Zavazadlový prostor

Zavazadlový prostor

Já osobně volím na kratší vzdálenosti po České republice batoh, protože se toho do něj míň vejde a tudíž s sebou neberu zbytečnosti, ale jen důležité věci. Batoh je mým společníkem i při turistice, většinou po památkách, protože pojme dostatek jídla, pití, teplejší mikinu i foťák. Pokud ale letím letadlem, mám s sebou vždy kufr, i ten je vždy menší velikosti, ale i přesto v něm mám s sebou ty nejzákladnější a nejpotřebnější součásti šatníku a kosmetiky.

Cestovní zavazadlo vždy vybírejte podle situace a praktičnosti a nespoléhejte se vždy na Vaši zvyklost cestovat s kufrem nebo taškou. Ne v každé situaci Vaše pohodlí poslouží k tomu správnému účelu. Vzít si s sebou na horskou túru kufr nebo cestovat s krosnou do 4* hotelu, není zrovna vhodnou ukázkou toho, jak správně zabalit.

Buďte při balení praktičtí

Buďte při balení praktičtí

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín