Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co neminout na Mallorce? 10 + 1 ověřených tipů

Mallorca, Španělsko

Mallorca, Španělsko Shutterstock

Mallorca má pěkné počasí celých šest měsíců v roce. Od května do října se skvěle hodí k relaxační i poznávací dovolené. Následujících 11 zajímavých a cestovateli ověřených míst vás přesvědčí, že tento kouzelný ostrov má co nabídnout.

Staré město Alcudia

Staré město Alcudia

Staré město Alcudia Shutterstock

Jedním z báječných tipů pro výlet na Mallorce je Alcudia. Ve staré části se můžete zdarma projít po hradbách a získat fantastický výhled na záliv Pollença. Za návštěvu stojí také krásný kostel s muzeem, aréna pro býčí zápasy nebo trh probíhající každou neděli a úterý. Nezapomeňte také na římské ruiny a amfiteátr!

Vyberte si zájezd na Mallorcu

Playa de Alcudia

Playa de Alcudia

Playa de Alcudia Shutterstock

Populární písečná pláž s modrou vlajkou leží v severní části ostrova, kousek od středověkého města Alcudia. Má dobré vybavení, jehož součástí je vedle sprch, toalet a zařízení pro vodní sporty také speciální dětský koutek. Pláž lemuje dlouhá promenáda s obchody a kavárnami.

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Čtěte také:

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Jeskyně Cuevas del Drach

Jeskyně Cuevas del Drach

Jeskyně Cuevas del Drach Shutterstock

Propojené jeskyně Cuevas del Drach na východním pobřeží ostrova ve městě Porto Cristo ukrývají jedno z největších podzemních jezer na světě a představují domov nepřeberného množství stalaktitů a stalagmitů. Plavba lodí v tomto mystickém podzemním světě vás rozhodně bude bavit.

Přírodní park Mondragó

Přírodní park Mondragó

Přírodní park Mondragó Shutterstock

Nádherná pobřežní rezervace s mokřady, bílými plážemi a tyrkysovým mořem patří mezi nejoblíbenější atrakce Mallorcy. Rozkládá se na jihu poblíž Santanyí. Působivé útesy sahající do křišťálových vod a mokřady Ses Fonts de n'Alis se stěhovavými ptáky dodávají oblasti jedinečnou krásu.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Western Water Park

West Water Park Mallorca

West Water Park Mallorca Shutterstock

Jediný vodní park na západě Mallorcy nabízí nejmodernější atrakce, které rozdovádí celou rodinu,. Tešit se můžete na vodopády, nepřeberné množství skluzavek, mini tematický park pro nejmenší a nejvyšší tobogán na ostrově. Jmenuje se „The Beast“, je dlouhý přes 30 m a má téměř svislý pokles. 

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Čtěte také:

Mallorca a její tajemství aneb Co nevíte o největším ostrově Baleár?

Hrad Bellver 

Hrad Bellver s výhledem na město

Hrad Bellver s výhledem na město Shutterstock

Pevnost Castell de Bellver byla postavena ve 14. století pro krále Jakuba II. Mallorského. Od 18. století do poloviny 20. století sloužila jako vojenské vězení. Dnes přitahuje pozornost návštěvníků místní muzeum historie a kruhové vnitřní nádvoří.

Užijte si dovolenou na Mallorce

Tržnice Mercat de l'Olivar

Mercat de l'Olivar

Mercat de l'Olivar Shutterstock

Tradiční trh na náměstí Plaza de Olivar 4 ve městě Palma de Mallorca láká na nejlepší ovoce, zeleninu, drůbež, ryby, mořské plody, uzeniny i sýry. Zaujme také širokým výběrem restaurací a barů či nákupním centrem. Tedy ideální cíl shopaholiků a lovců suvenýrů!

Nejkrásnější pláže Mallorcy

Čtěte také:

Nejkrásnější pláže Mallorcy

Playa de Muro

Široká a dlouhá pláž Playa de Muro patří k nejkrásnějším plážím na Mallorce. Je skvělou volbou pro ty, kdo pobývají na východě ostrova s dětmi. Najdete ji nedaleko letoviska Alcudia. S lehátky a slunečníky k pronájmu, toaletami, restauracemi a obchůdky máte na dosah vše potřebné.

Pohoří Serra de Tramuntana

Pohoří Serra de Tramuntana

Pohoří Serra de Tramuntana Shutterstock

Serra de Tramuntana vás okouzlí malebnými údolími a impozantními útesy. Táhne se podél severního pobřeží a pro svůj velký význam bylo roku 2011 přidáno na seznam světového dědictví. Jediná hmotná památka UNESCO na Mallorce okouzluje řadou malebných vesniček. K nejhezčím se řadí Deià a Valldemosa.

Katedrála Panny Marie

Katedrála Panny Marie

Katedrála Panny Marie Shutterstock

Katedrála v Palmě, nazývaná rovněž La Seu, patří k největším gotickým katedrálám Evropy. Neuvěřitelné dílo po architektonické i umělecké stránce stojí na místě bývalé maurské mešity. Během staletí se na ní podepsalo mnoho významných osobností, včetně slavného architekta Gaudího.

Katmandu Park

Dobrodružství na vás čeká v tematickém parku Katmandu, pokládaném za nejlepší zábavní park Mallorcy a druhý nejlepší ve Španělsku. Nachází se v srdci pláže Calviá, jen 250 metrů od moře. Od založení v roce 2007 se rozrostl v oblíbené letovisko s více než deseti vzrušujícími atrakcemi.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín