Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dotkněte se nebe! Nové atrakce v Dubaji vás vynesou za hranice všedních zážitků

Burj al Arab, Dubaj

Burj al Arab, Dubaj Shutterstock

Je libo zaplavat si v nebeském bazénu, projít se po průhledné podlaze vysoko nad světem nebo zkusit jízdu skleněnou skluzavkou podél mrakodrapu? Pak tedy hurá do Dubaje! Tam totiž neznají význam slova nemožné.

Zaplavte si ve venkovním bazénu 200 m nad zemí

Infinity bazén, Dubaj

Infinity bazén, Dubaj Shutterstock

Užijte si koupání takřka u božího prahu díky dalšímu z dubajských superprojektů. Po rekordech v podobě nejhlubšího světového bazénu a nejvýše položeného infinity bazénu uvnitř budovy zatoužilo město po další senzaci, a tou se stal Aura Skypool, nejvýše položený venkovní bazén svého druhu. Nalézá se v 50. patře mrakodrapu Palm Tower, úctyhodných 200 m nad zemí, a oslní vás 360stupňovými výhledy na ikonické stavby Dubaje, včetně ostrova Palm Jumeirah, hotelu Burdž al-Arab a Burdž Chalífa. Jedná se o bazén typu infinity, což znamená, že vytváří efekt nekonečné hladiny, která jako by plynule přecházela do stejně modré oblohy.

Dovolená v období pandemie aneb Dubaj vám dobije baterky i s rouškou

Čtěte také:

Dovolená v období pandemie aneb Dubaj vám dobije baterky i s rouškou

Bazén lemuje okraje patra, v jehož středu sídlí hala s občerstvením a vyhlídková plošina. Zarezervujte si stůl v místní restauraci Zeta Seventy Seven a získáte vstupenku i do bazénu. Není to právě nejlevnější místo k navštívení, ale na druhou stranu slibuje výjimečný zážitek, který by si měl dopřát každý, kdo netrpí strachem z výšek. Pokud chcete ušetřit, vydejte se sem hned ráno. Mezi desátou a druhou hodinou zaplatíte v přepočtu cca 1050 Kč, od třetí hodiny odpoledne do západu slunce 1240 Kč. Celodenní VIP vstupenka vychází na 2300 Kč.

Mrkněte na nabídku zájezdů do Dubaje 

Zážitková procházka v oblacích

Nebe mrakodrapů, Dubaj

Nebe mrakodrapů, Dubaj Shutterstock

Šance dotknout se nebe čeká návštěvníky Dubaje prakticky na každém kroku. Milovníci závratných výšin i úchvatných architektonických staveb si přijdou na své díky další nově vzniklé atrakci Sky Views vedle hotelu Address Sky View v centru města, hned naproti mrakodrapu Burdž Chalífa. Dne 28. listopadu 2021 zde otevřeli unikátní skleněnou pasáž s hvězdárnou (observatoř), skleněnou skluzavkou a zážitkovou procházkou – třemi vzrušujícími aktivitami, z nichž každá je extrémnější než ta předchozí. Nejkouzelnější podívanou si na Sky Views Dubaj vychutnáte při západu slunce, i když za příplatek. Pro fanoušky adrenalinu všeho věku bývá otevřeno denně od 10:00 do 22:00.

Vydejte se do Dubaje a zažijte Expo 2020

Čtěte také:

Vydejte se do Dubaje a zažijte Expo 2020

Vyhlídková observatoř (Views Observatory) vám umožní vstup do ráje nad oblaky v 52. patře budovy, více než 219,5 m nad zemí, kam vás vyveze výtah – jak jinak než zcela průhledný. Odtud lze pokračovat po točitém schodišti na další patro a kochat se panoramatickými výhledy na nejznámější symboly Dubaje. Projděte se po 25metrové skleněné podlaze a nechte se okouzlit pohledem na zářivé pobřeží.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

Čelit výzvám vás naučí také Sky Views Edge Walk, pravděpodobně nejnapínavější atrakce města a první svého druhu v regionu. Jedná se o nejvyšší kruhovou hands-free procházku po římse, jež obepíná horní část hlavního modulu mrakodrapu ve výši přes 219,5 m. Trek vede po vnější straně budovy bez oken či jiných ochranných bariér mezi návštěvníky a výhledy do nebes. Nestyďte se obdivně hvízdnout – vhodnější příležitost se snad už naskytnout nemůže.

Dubajská nej: Největší taneční fontána na světě září na Palm Jumeirah

Čtěte také:

Dubajská nej: Největší taneční fontána na světě září na Palm Jumeirah

Ačkoli ještě zbývá absolvovat třetí ze zmíněných aktivit, bláznivou jízdu skleněnou skluzavkou Sky Slide, první na Středním východě. Průhledná trubice, otáčející se kolem vnější části věže, spojuje patra 53 a 52. Byla vyrobena v Německu z 12 m dlouhých tabulí čtyrnásobně vrstveného skla. Díky podpoře pouze nahoře a dole bude vaše jízda od jedné podlahy ke druhé nepřerušovaná a umožní vám – nepřekvapivě – fantastické výhledy na město pod vámi, pokud se tedy odvážíte otevřít oči.

Zájezdy do Dubaje 

Než se spustíte dolů, musíte přijmout bezpečnostní pravidla. Měli byste mít jednoduché a pohodlné oblečení, žádné nabírané sukně nebo šaty, vysoké podpatky, boty s ostrými hranami apod. Nepovolují se šperky ani mobily. Během skluzu se používá speciální podložka, není dovoleno dotýkat se skla a nesmí se jezdit vleže nebo na břiše. Skluzavku smí vždy použít jen jedna osoba, která nebude pod vlivem narkotik, alkoholu a jiných látek. Platí jednorázový skluz na vstupenku. Vstup je umožněn při hmotnosti 30 až 150 kg a výšce 120–200 cm.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín