Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Dubai, město budoucnosti

Dubai, město budoucnosti Shutterstock

V Dubaji si každý najde to své – krásné moře, slunce, zábavu, luxus i skvělou kuchyni. Pokud se nechystáte celý pobyt válet u moře, budete nadšení z množství zábavních parků, nákupních center i moderních staveb od světových architektů, které vás doslova ohromí. Dubaj je městem snů a budoucnosti. Jen řekněte, kde jinde vydávají bankomaty namísto bankovek zlato?

Dubai Global Village

Dubai Global Village

Dubai Global Village Shutterstock

Navštivte 75 zemí v jednom dni! Dubai Global Village je první komplex svého druhu na Středním východě, kde návštěvníci projdou celý svět a kromě toho si mohou prohlédnout výstavy zvířat, exotické předměty, navštívit cirkus s motocyklovou koulí smrti, či zažít vizuální iluze ohromující mysl. Pro letošní, už 24. sezónu, se můžete těšit i na další zajímavé novinky: Wheel of the World – 60 metrů vysoké vyhlídkové ruské kolo s panoramatickým výhledem nebo Transylvánskou věž – stavbu plnou zvláštních strašidelných efektů a animací. V 25 pavilonech můžete taktéž ochutnat kulinářské speciality všech zemí, které komplex představuje. Dubai Global Village je otevřena od 29. října do 4. dubna 2020. 

Vydejte se do města budoucnosti!

Dubai Frame

Dubai Frame

Dubai Frame Shutterstock

Hlavním cílem stavby Dubai Frame byl výhled do minulosti i do budoucnosti zároveň, tedy na starou a moderní část Dubaje. Než se dostanete na vyhlídku ve výšce 150 m, projdete zajímavou výstavou, která vypráví, jak se původní rybářská vesnice proměnila na světoznámou metropoli. Ti odvážnější se mohou projít po 50 metrů dlouhém skleněném chodníku. Podlaha přemostění rozhledny je vyrobena z tekutých krystalů a jakmile na ni vstoupíte, stává se průhlednou. Až vyrazíte druhou věží zpět dolů, nenechte si ujít Future Zone. V ní se vám naskytne pohled do budoucnosti, tedy jak bude Dubaj vypadat za 50 let. A nechybí ani létající taxi! Rozhledna má otevřeno od 9 hodin ráno do 9 hodin večer.

Království rodinné zábavy v Dubaji: Průvodce aktivitami nejen pro děti

Čtěte také:

Království rodinné zábavy v Dubaji: Průvodce aktivitami nejen pro děti

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow Shutterstock

Dubai Garden Glow se nachází nedaleko rozhledny Dubai Frame. Unikátní koncept vám nabídne čtyři umělecké skvosty, přičemž každá sezóna se zaměřuje na jiná témata. Aktuální pátá nese název Návrat do přírody a zaujme malé i velké.

1. Glow Park: Expozice miliónu energeticky úsporných žárovek a bezpočtu metrů recyklované světelné textilie vás doslova oslní. Součástí je i ekologický park ART tvořený tisíci rycyklovatelných lahví, keramických nádob a CD.

2. Dinousaur Park: Největší park dinosaurů, kde se setkáte více než 120 animatronických (loutky ovládané počítačem) dinosaurů

3. Ice park: Polární klima v poušti vám představí úžasné ledové sochy

4. Magic Park: Svět fascinujících optických iluzí

Chcete poznat evropský Karibik? Jeďte na Fuerteventuru!

Čtěte také:

Chcete poznat evropský Karibik? Jeďte na Fuerteventuru!

Dubai Eye

Dubai Eye - 2020

Dubai Eye - 2020 Shutterstock

Po největším obchodním centru na světě, nejvyšší fontáně a dalších nej, se v druhé polovině roku 2020 otevřelo Dubai Eye – a samozřejmě bude nejvyšší na světě (celková výška 210 m). Najdeme ho na ostrově Bluewaters. Dubajské oko bude mít 48 kabinek a jedna cesta by měla trvat 45 minut. Každá kabinka pojme až 40 cestujících a nabídne panoramatický výhled na ostrov Palm Jumeirah a impozantní panorama Dubaje.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín