Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená na majáku? Chorvatsko vám jich k ubytování nabídne spoustu

Kdysi majáky sloužily k navigaci lodí ve zrádných oblastech (některé svému úkolu dostávají ještě nyní). Dnes si ale můžeme v takovém majáku dovolit i dovolenou. Tak co na to říkáte? Celý ostrůvek pro sebe, nikde nikdo a k Vám doléhá pouze šumění moře. Věřím, že se mezi Vámi najde někdo, kdo o tom snil a nevěděl kde hledat.

Ubytujte se v majáku na chorvatské Istrii

Istrie se nachází v nejsevernější části Chorvatska a tak je i samozřejmě nejnavštěvovanější. V Premantuře se nám k ubytování nabízí Maják Porer. Jsou zde pouze 2 apartmány dohromady pro 8 osob. Jak se na ostrůvek dostanete? Majitel zajišťuje transfer k majáku lodí, auto necháte na parkoviště na břehu. Je zde také stále přítomen správce.

Maják Porer

Maják Porer

Na riviéře Umag poté může zvolit Maják Savudrija, ke kterému je možné přijet i autem. Nachází se zde pouze jeden apartmán pro 4 osoby, takže zde budete mít opravdu naprostý klid. Nejbližší město, které můžete navštívit je Umag. Pláž je u majáku převážně skalnatá, ale najdete zde i opalovací molo.

Maják Savudrija

Maják Savudrija

Severní Dalmácie nabízí ubytování na ostrovním majáku

Ještě stále blízké letovisko je oblast Severní Dalmácie. Na ostrově Dugi otok najdeme Maják Veli Rat. Lze k němu bez problému dojet autem (po cestě trajektem na ostrov). Nachází se zde 2 apartmány dohromady pro 8 osob. V nejbližších vesnicích (či osadách,jak je uváděno) je možné se bez problému stravovat. A co pláže? Ty máte v blízkosti hned dvě a obě jsou oblázkové. V majáku je navíc i malá kaplička.

Maják Veli Rat

Maják Veli Rat

Maják pro dovolenou ve Střední Dalmácii

I všemi oblíbená Makarská má svůj maják – Sv. Petar. Jeho výhodou je že se nachází na výběžku na okraji města Makarská, tudíž nejste tak odříznuti od světa, ale na „Vaši“ pláž může zavítat i někdo jiný. Maják nabízí pouze jeden apartmán pro 4 osoby a parkovat můžete u domu. Na pláži zde počítejte s oblázky.

Maják Sv. Petar

Maják Sv. Petar

Ubytování na majáku v Jižní Dalmácii

Pokuď máte chuť vydat se až na jižní pobřeží Chorvatska, zkuste ubytování na Majáku Palagruža na stejnojmenném ostrově, který je typicky postavený na útesu nad mořem. K pláži se tedy dostanete cestou z kopce (cca 100 metrů), výhled bude ale nezapomenutelný. Najdeme zde opět 2 apartmány pro 8 osob a k objektu Vás dopraví majitel, není k němu možné přijet autem.

Maják Palagruža

Maják Palagruža

Užijte si nekonečný výhled na moře ze všech míst v majáku a ničím nerušený pobyt. Nejsou to pobyty příliš vhodné pro rodinnou dovolenou s malými dětmi. Pláže jsou převážně skalnaté a majáky jsou odříznuty od civilizace.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín