Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dovolená v mobilheimu: Pohodlí s mořem na dohled

Rodinná dovolená u moře

Rodinná dovolená u moře Shutterstock

Už jste o nich určitě slyšeli: jsou prostorné, levné a užijete si v nich uvolněnou atmosféru kempů s výhodou vlastní koupelny, prostorné ložnice a terásky, kde ranní káva chutná lépe než v zaplněné hotelové restauraci. Mobilní domy jsou novodobým fenoménem, jehož výhody ocení nejen rodiny s malými dětmi, ale i všichni cestovatelé, kteří chtějí strávit dovolenou stranou rušných turistických center. Stačí jen zvolit ten správný kemp a pak už si jen užívat dovolenou s vůní dobrodružství.

Itálie: Lido di Jesolo – Camping village Cavallino****

Village Cavallino, Lido di Jesolo

Village Cavallino, Lido di Jesolo invia.cz

O tom, že Itálie je zemí zaslíbenou koupání, skvělému jídlu a zábavě, se přesvědčíte už v okamžiku, kdy si navléknete na ruku barevné náramky s logem kempu Cavallino. Od precizního check-inu na recepci vás bude po celou dobu pobytu obklopovat všudypřítomná pohodová atmosféra. Elegantní resort, situovaný uprostřed piniového háje, se nachází na klidném místě mezi živými letovisky Lido di Jesolo a Punta Sabbioni. Můžete se tak rozhodnout, zda vás zláká dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do sluncem prohřátého moře, velkorysý bazénový komplex s tobogány a dětským brouzdalištěm, venkovní sportoviště, dětské hřiště nebo moderní wellness Spa Pante Rei s finskou saunou, Kneippovým chodníkem, tureckou lázní, zážitkovými sprchami i širokou nabídkou masáží a kosmetických služeb.

Součástí vybavení kempu je i několik restaurací, prádelna, půjčovna koloběžek a jízdních kol, středisko vodních sportů, bankomat, TV místnost a lékařská ošetřovna. Přímo před resortem se nachází autobusová zastávka, ze které vyjíždí v letních měsících pravidelné spoje do města Lido di Jesolo – Punta Sabbioni. Hlavním bonusem velmi oblíbeného kempu jen nejen krásná pláž, oceněná prestižní Modrou vlajkou, udělovanou za čistotu a kvalitu služeb, ale především pestrá nabídka služeb, moderní ubytování a v severní Itálii unikátně prostorná písčitá pláž, která nebývá ani v hlavní sezóně přeplněná.

Zájezdy do Village Cavallino

Itálie: Tortotero Lido – Salinello Villaggio****

Salinello Villaggio, Tortotero Lido

Salinello Villaggio, Tortotero Lido invia.cz

Podle čeho poznáte dobrý kemp? Soustřeďte se na polohu, nabídku služeb i ubytovacích kapacit a v neposlední řadě i počet hvězdiček. Ty vám naznačí rozsah služeb i vybavenost. V Salinello Villaggio si můžete vybírat z několika typů mobilních domů, umístěných jen 100–200 metrů od široké písčité pláže.

Každý mobilheim je klimatizovaný, má vlastní kuchyňský kout, útulnou ložnici a venkovní terasu, která se může dle vaší libosti proměnit v hrací koutek, rodinnou restauraci, čítárnu nebo cool venkovní posezení. O zábavu vašich ratolestí se postarají profesionální animátoři v bazénovém komplexu a na dětském hřišti. I vy si tak budete moci vybírat z bohatého zázemí a aktivit. Pro sportovce jsou k dispozici tenisové kurty, hřiště na minigolf, fotbal či plážový volejbal. Pohodový čas můžete strávit na centrálním náměstí Piazza s promenádou, lemovanou obchůdky a restauracemi. Večery vám zpříjemní zajímavé animační programy pro všechny věkové kategorie.

Palmová riviéra je ideálním místem pro každého, kdo touží po dovolené spojující komfort moderního ubytování v mobilním domě s krásou středomořské přírody. Kemp Salinello Villaggio se jako jeden z mála v regionu pyšní přímým přístupem na pláž a vyhřáté vlny Jaderského moře tu tak budete mít jako na dlani. Ubytování se nachází v blízkosti několika okouzlujících míst, která stojí za návštěvu. Města San Benedetoo del Tronto a Giulianova vás potěší bohatou historií, tradiční italskou architekturou a skvělou gastronomií. Pro milovníky přírody je v okolí mnoho stezek pro pěší i cyklisty a přírodních rezervací, které nabízejí úchvatné výhledy na okolní krajinu.

Dovolená v Salinello Villaggio

Chorvatsko: Ostrov Rab – Padova Premium Camping****

Padova Premium Camping, Ostrov Rab

Padova Premium Camping, Ostrov Rab invia.cz

Chorvatské kempy jsou ve srovnání s těmi italskými o poznání komornější. Dovolená se tu odehrává ve znamení panenské přírody, kvalitního ubytování a průzračně čistého moře. Nově vybudovaný resort Padova Premium Camping Resort září čistotou, přičemž všechny jeho části byly navrženy tak, aby vyhověly přáním i těch nejnáročnějších klientů. Vaší jedinou starostí tak bude rozhodování, zda strávíte den na písčité pláži, u bazénu, v restauraci nebo si půjčíte kolo, čtyřkolku či člun a vydáte se objevovat nevšední krásy ostrova Rab.

Vzdušné mobilní domy Premium Exclusive Grand nabízí dostatek prostoru až pro 6 osob, které mohou využívat 2 ložnice, obytnou místnost, 2 sociální zařízení, kuchyňský kout i krytou terasu. Samozřejmostí je WiFi zdarma a klimatizace.
Mobilní dům Premium Exclusive Chalets bude vyhovovat párům nebo rodinám s jedním nebo dvěma dětmi. V obytné místnosti jim bude k dispozici manželská postel i rozkládací dvoulůžko, a jen 50 metrů vzdálená široká písčitá pláž.

Zájezdy do Padova Premium Camping

Chorvatsko: Biograd na Moru – Camping Soline****

Camping Soline, Biograd na Moru

Camping Soline, Biograd na Moru invia.cz

Další ze skvělých chorvatských kempů se nachází v severní Dalmácii a láká na pěknou oblázkovou pláž, bohatou nabídku aktivit i blízkost oblíbeného letoviska Biograd na Moru. Už při příjezdu do kempu oceníte jeho strategickou polohu uprostřed rekreační zóny Soline v konejšivém stínu borového háje. Radost z dovolené vám umocní blízkost pobřežní promenády s mnoha kavárnami, bary a restauracemi i dobře dostupné centrum letoviska Biograd. V účelně vybavených mobilních domcích s možností ubytování až pro 6 osob si můžete užít dovolenou i s vaším čtyřnohým mazlíčkem. 

Přímo v kempu vám bude k dispozici hřiště na pétanque, tenisové kurty, hřiště na plážový volejbal, pravidelné cvičení na pláži i středisko vodních sportů. Děti mohou využívat dětský klub, hřiště i animační programy. Jen 2 kilometry od kempu se nachází moderní zábavní park Mirnovec s mnoha adrenalinovými atrakcemi pro děti i dospělé, hřištěm pro nejmenší návštěvníky i zábavnými vystoupeními kouzelníků, žonglérů a dalších cirkusových umělců.

Dovolená v Camping Soline

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín