Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Egyptský Karibik: Představujeme moderní letoviska El Gouna a Sahl Hasheesh

Bungalovy, El Gouna, Egypt

Bungalovy, El Gouna, Egypt Shutterstock

Dovolenou v Egyptě nemusíte prožít jen v obrovském resortu v tradičních letoviscích. Moderní a rezidenční města El Gouna a Sahl Hasheesh nabízejí bezpečné a čisté prostředí, ve kterém si budete připadat jako v Karibiku. V čem se liší od klasických egyptských destinací a proč byste svou příští dovolenou měli strávit právě tam?

Azurová El Gouna

El Gouna z ptačí perspektivy

El Gouna z ptačí perspektivy Shutterstock

Před pětadvaceti lety začal jeden muž hledat nejkrásnější místo u moře, vhodné ke stavbě malebného domku a lodního mola. Jmenoval se Samih Sawiris a byl předsedou společnosti Orascom Development, předního vývojáře plně integrovaných destinací. Našel vskutku nádherné místo na západním pobřeží Rudého moře, 25 km severně od Hurghady. Netrvalo dlouho, než se Sawirisovi přátelé – uchvácení krásou azurových vod a dramatickým pozadím hor – zeptali, zda by se k němu mohli připojit. Tak vzniklo město El Gouna a pomalu vzkvétalo do jedinečného moderního letoviska, kterým je dnes.

Zájezdy do El Gouny 

Čím je El Gouna jedinečná?

Laguny a pláže, El Gouna

Laguny a pláže, El Gouna Shutterstock

Cesta letadlem z hlavních evropských metropolí sem trvá jen čtyři hodiny. Město, vybudované na vzájemně propojených umělých lagunách, je snadno dostupné z nedalekého mezinárodního letiště Hurghada. Může se pochlubit vynikající infrastrukturou i službami, stejně jako nádhernými plážemi s celoročním slunečním svitem. Poloha města nabízí dobrý přístup k mnoha přírodním egyptským zajímavostem, historickým památkám a archeologickým pokladům. Starobylé chrámy v Luxoru a Asuánu jsou odtud, co by kamenem dohodil. Právě tak jednoduše lze uspořádat jednodenní výlety do Káhiry či na Sinaj. El Gouna je navíc první destinací v Africe a arabském regionu, která získala (v srpnu 2014) ocenění Global Green Award, udělované za péči o životní prostředí a podporu ekologicky i sociálně odpovědného cestovního ruchu. Město je velmi čisté a pozornost turistů přitahuje také množstvím luxusních vil, z nichž některé patří slavným osobnostem. Rodiny s dětmi ocení mělké vody lagun.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19 

Staronový Sahl Hasheesh

Sochy egyptských bojovníků, Sahl Hasheesh

Sochy egyptských bojovníků, Sahl Hasheesh Shutterstock

Moderní přepychové středisko na pobřeží Rudého moře leží přibližně 20 km jižně od Hurghady. V Sahl Hasheesh nebudete mít nouzi o malebné písečné pláže lemující průzračné moře s bohatým životem pod hladinou. Nechybí samozřejmě luxusní hotely, golfové hřiště, příjemná pobřežní promenáda, četné kavárny a obchůdky. Srdcem rezidenčního města je centrum se staronovou architekturou s moderním nádechem. 

Zájezdy do Sahl Hasheesh

Co nabízí Sahl Hasheesh?

Sahl Hasheesh, Egypt

Sahl Hasheesh, Egypt Shutterstock

Chráněná zátoka poskytuje skvělé podmínky pro vzrušující i relaxační plážovou dovolenou. Vyzkoušejte vodní sporty, jako je windsurfing, parasailing či kitesurfing. Rudé moře je domovem světoznámých potápěčských lokalit a Sahl Hasheesh hostí některé z nejlepších míst v regionu. Nudit se rozhodně nebudete ani na souši! Město má výbornou polohu s mořem na východě a ohromnou pouští na západě. Je tedy báječnou základnou pro divoké jízdy na čtyřkolkách. Sahl Hasheesh nadchne nejen dobrodruhy, ale i páry a rodiny. Prozkoumat přírodní krásy Rudého moře můžete třeba i v sedle koně. Stresu a napětí vás dokonale zbaví návštěva místních lázní s celou řadou relaxačních procedur.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín