Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gadgety na cesty — technické vychytávky, které vám zpříjemní dovolenou

Dovolenou si jezdíme užít. Ať už rádi tancujete, válíte se u bazénu nebo prostě máte rádi, když jedete za zážitky podle itineráře. Představíme vám technické vychytávky - gadgety, které umocní zážitek z vaší dovolené.

Dobijte si baterky

Powerbanka se hodí pro nabíjení mobilního telefonu, tabletu nebo třeba fotoaparátu, když nemáte přístup k elektrické zásuvce. Pokud se chystáte na delší výlety nebo cesty mimo civilizaci, ke powerbanka takřka povinným vybavením.

Hodí se ale i na válecí dovolené. Určitě strávíte dost času na cestě a zároveň budete vaše elektronické hračky používat více, než je běžné. Přitom ho můžete nutně potřebovat, už jenom proto, abyste si mohli zavolat s rodinou, měli přístup k bankovním účtům, navigaci nebo samozřejmě focení. Určitě nechcete přijít o první fotku z dovolené! Například Belkin Boost Charge PowerBanka má dostatečnou kapacitu, aby dobila zařízení celé rodině.

Za zvuky exotiky

Dalších skvělým doplňkem jsou sluchátka, se kterými si užijete poslech hudby nebo podcastů třeba na pláži nebo u bazénu. Mnoho sluchátek je navrženo tak, aby bylo odolných, tlumily okolní zvuky a poskytovaly perfektní kvalitu zvuku. Některé modely jsou dokonce vybaveny vestavěným mikrofonem a funkcí hands-free pro snadné telefonování. Když se bavíme o sluchátcích na dovolenou, tak samozřejmě musí jít o bezdrátová sluchátka s velkou výdrží na baterie. Sluchátka, která všechno řečené splňují bez kompromisů jsou: Marshall Major IV.

Eliška Hudcová

Eliška Hudcová

Pro věčné vzpomínky

Akční kamera vám umožní zachytit ty nejlepší okamžiky vaší dovolené. Malé, praktické kamerky se hodí do každé situace. Tyto kamery jsou navrženy tak, aby byly odolné proti nárazům a třeba i vodotěsné (minimálně s pouzdrem). Mnoho modelů má vestavěný stabilizátor obrazu pro snadné použití a lepší kvalitu videa. Existuje mnoho různých typů akčních kamer s různými funkcemi a rozlišením videa. Například některé modely mají vestavěný Wi-Fi modul pro snadné sdílení videa a fotografií.

Pro běžného člověka je to ten nejlepší způsob, jak si natočit hezká dovolenková videa. Stálicí je tady rozhodně skvělá kamerka GoPro HERO11 Black.GoPro je značka s velmi dobrou pověstí, která nabízí skvělou kvalitu obrazu, pokročilé funkce a přitom velmi příjemné ovládání.

Eliška Hudcová

Eliška Hudcová

Kdo přesto dává přednost natáčení na svůj mobil, tak určitě ocení stativ, selfie tyč a kvalitní stabilizaci obrazu. Všechno v jednom nabízí DJI Osmo Mobile 6. To je opravdu ultimátní gadget, který posune vaše dovolenkové focení a nahrávání zase o kus dál.

Eliška Hudcová

Eliška Hudcová

Vzletné dovolenkové zážitky

Dron nemůžeme vynechat. Dron umí udělat ohromující záběry na krajinu, které vám vyrazí dech. Tyto malé a lehké zařízení jsou vybaveny kamerami a mohou být ovládány pomocí dálkového ovladače nebo aplikace na smartphonu. Drony jsou ideální pro zachycení panoramatických záběrů a fotografií z výšky. Existuje mnoho různých typů dron s různými funkcemi a rozlišením kamery. Některé modely mají vestavěný GPS modul pro snadné navigování.

Lehké drony do 249 gramů nepodléhají téměř žádným omezením a díky své snadné přenosnosti jsou skvělé na cestování. V tomto ranku vám doporučíme špičkový DJI Mini 3 Pro, který nabízí na tak malý stroj opravdu ohromující funkce.

BONUS: Nejlepší vychytávka

Na závěr náš největší tip bude na úplně nejmenší zařízení! Apple AirTag je geniální vychytávka na cesty. Znáte to: pořád balíte, vybalujete, přesouváte své věci. V tom se těžko hledá to, co právě potřebujete. Na vaše nejdůležitější věci si ale můžete připnout malé AirTagy a najdete je snadno.

26.04.2023 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín