Jídlo a pití
Jedním z důvodů, proč se lidé vydávají i do těch nejzazších koutů naší planety, je bezesporu touha poznat nové chutě a vůně místních kuchyní. Jídlo a pití zkrátka k cestování neodmyslitelně patří. Ponořte se s námi do světa exotických jídel i nápojů a nechte se inspirovat pro své další cesty.
104 článků
Nejnovější články
-
Malta na talíři: Šneci, králík i vzácné rybí úlovky
-
Propadněte tajům japonské kuchyně: Čerstvost a kvalita nadevše
Co se vám vybaví při pomyšlení na japonskou kuchyni? Odpovědí je pravděpodobně sushi, studnice japonské kuchyně je však mnohem hlubší a pestřejší. Nahlédněte s námi pod její pokličku, brzy si najdete další nové oblíbence s nezaměnitelným asijským šmrncem.
-
Jedlé suvenýry aneb Jaké laskominy si dovézt z cest
-
Středomořská gurmánská jízda po Kypru
-
Velikonoce na talíři: Jarní gurmánská cesta kolem světa
-
Valentýnské menu napříč světem aneb Láska prochází žaludkem
-
Mezinárodní den pizzy: Vzdejte hold italské gastronomii
-
Tradiční vánoční menu v různých koutech světa
-
Taje maledivské kuchyně
-
Národní den dezertů aneb Přehlídka exotického mlsání
Dnes je pátek 13. a pokud vám vaše případná pověrčivost velí být obezřetní, máte na to plné právo. My v Invia však radíme zapomenout na všechny černé kočky přebíhající přes cestu a podlehnout kouzlu rychlých cukrů! Ptáte se proč? Protože hned zítra, tedy 14. 10., je Národní den dezertů, a to je ideální příležitost si osladit život. Jestli dumáte nad tím, jakou laskominou potěšit své chuťové pohárky a vykouzlit nebe na jazyku, mrkněte na náš výběr dezertů, které servírují v těch nejkrásnějších koutech světa! Mimochodem, všechny tyto dobroty si můžete vychutnat přímo v jejich domovině a bez mezipřistání!
-
Chuť Madagaskaru aneb Lahůdky z ostrova lemurů
-
Kuchyně Zanzibaru aneb Božská vůně nejen na talíři
Už sám název ostrova Zanzibar evokuje prvotřídní dovolenkovou pohodu, bílé pláže a tyrkysové moře. Africký klenot v srdci Tanzanie, toho umí nabídnout mnohem více. Destinace je domovem mnoha vzácných zvířat i rostlin, pod hladinou vyhřátých vod oceánu se skrývá svět plný korálů a pestrobarevných rybek, desítky kilometrů pobřeží jsou pokryty pískem tak jemným, že připomíná mouku. Hodné obdivu je i hlavní město Stone Town, zapsané na seznamu UNESCO, které je plné spletitých uliček, architektonických památek a usměvavých obyvatel.
-
Ochutnejte Srí Lanku: Kulinářské poklady z ostrova úsměvů
-
Speciality ze země úsměvů aneb Jak chutná Thajsko
-
Speciality s vůní orientu aneb Jak chutnají Spojené arabské emiráty
-
Rozmazlete své chuťové pohárky v zemi galského kohouta
-
Tradiční dobroty plné španělského temperamentu
-
Chorvatsko na talíři aneb Znáte místní tradiční jídla?
-
Nechte se omámit lahodnou chutí Itálie
-
Ochutnejte Bulharsko aneb Talíř plný balkánského temperamentu
Kdo už měl tu čest strávit nějaký čas v této pohodové zemi, jistě dosvědčí, že zdejší pláže, památky, příroda a služby uspokojí i ty nejnáročnější turisty. Nejtypičtější vlastností Bulharů je jejich očividná radost ze života, pohostinnost a družnost. Své dny si rádi zpříjemní řadou oslav, tancem, zpěvem i fantastickým jídlem. Pyšní se dlouhověkostí, která trhá rekordy, ale nehledejte v tom žádné čáry a kouzla, balkánská kuchyně je totiž jednou z nejzdravějších v Evropě. O důvod víc, vydat se s námi na výlet do místních restaurací i kuchyní, zvednout pokličky hrnců a alespoň pomyslně nasát omamnou vůni nejslavnějších místních lahůdek.
-
Objevte na svých cestách poklady tuniské kuchyně
-
Omamná chuť Turecka na vašem talíři
Pokud jste Turecko už někdy navštívili, dáte nám asi za pravdu, že kilometry krásných pláží, ruiny antických měst, autentická tržiště, horské masivy i pulsující metropole, jsou dostatečným důvodem k tomu, abyste se do této země zamilovali. Stejně snadno si vás omotá okolo prstu i zdejší jídlo. Plejáda chutí, která na vás čeká v místních bistrech, pouličních stáncích či restauracích, vás totiž nenechá na pochybách, že jste právě objevili ráj všech labužníků.
-
Dovolená na talíři aneb Jak chutná Řecko
-
Tak chutná léto aneb Nejpopulárnější světové saláty
-
Kombucha: Váš domácí elixír zdraví
-
Rebarborový koláč: Sladkokyselá radost na talíři
-
Quesadilla: Blesková lahůdka z Mexika
-
Nebesky modré Curaçao aneb příběh karibského ostrova v láhvi
-
Upečte si Dobošův dort: Mistrovské dílo z Budapešti
-
Ratatouille: Barevná pohlednice ze sladké Francie
Máte pocit, že jste v pomyslné škole vaření úspěšně dokončili první třídu a propracovali se přes polévky, domácí chléb a poctivou svíčkovou na druhý stupeň, kde na vás čekají další výzvy v podobě záludných bešamelů, nadívaných holoubátek či mistrovských odpalovaných profiterolek?