Jídlo a pití
Jedním z důvodů, proč se lidé vydávají i do těch nejzazších koutů naší planety, je bezesporu touha poznat nové chutě a vůně místních kuchyní. Jídlo a pití zkrátka k cestování neodmyslitelně patří. Ponořte se s námi do světa exotických jídel i nápojů a nechte se inspirovat pro své další cesty.
115 článků
Nejnovější články
-
Tradiční dobroty plné španělského temperamentu
-
Chorvatsko na talíři aneb Znáte místní tradiční jídla?
Chorvatsko stojí po dlouhá léta na předních příčkách hitparády našich nejoblíbenějších prázdninových destinací. Velkým benefitem této balkánské země je, že stačí za volantem ujet jen několik stovek kilometrů a rozprostře se před vámi pohled na místo, které má vše, co čekáte od nefalšovaného letního ráje.
-
Nechte se omámit lahodnou chutí Itálie
-
Objevte na svých cestách poklady tuniské kuchyně
-
Omamná chuť Turecka na vašem talíři
-
Dovolená na talíři aneb Jak chutná Řecko
-
Kombucha: Váš domácí elixír zdraví
-
Rebarborový koláč: Sladkokyselá radost na talíři
-
Quesadilla: Blesková lahůdka z Mexika
-
Nebesky modré Curaçao aneb příběh karibského ostrova v láhvi
Malebný ostrov Curaçao má svůj ikonický drink. Blankytně modrý destilát, který chutná po citrusech a příběh jeho vzniku je pestrý jako ostrov sám.
-
Upečte si Dobošův dort: Mistrovské dílo z Budapešti
-
Ratatouille: Barevná pohlednice ze sladké Francie
Máte pocit, že jste v pomyslné škole vaření úspěšně dokončili první třídu a propracovali se přes polévky, domácí chléb a poctivou svíčkovou na druhý stupeň, kde na vás čekají další výzvy v podobě záludných bešamelů, nadívaných holoubátek či mistrovských odpalovaných profiterolek?
-
Je čas na guacamole, legendární dip ze slunného Mexika
-
Kubánský rum: Symbol ostrova s exotickou vůní dálek
-
Segedínský guláš: Pozdrav z Maďarska na váš stůl
-
Láska na první zakousnutí: Nechte se rozpálit mexickou kuchyní
-
Špagety Carbonara: recept na pravou italskou pochoutku
-
TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly
-
Připravte si tradiční marocký jehněčí tajine
-
Cesta kolem světa: Tradiční velikonoční pokrmy
Také už se těšíte na Velikonoce a přemýšlíte, čím byste je letos ozvláštnili? Můžete koledníky překvapit nabarvenými křepelčími či pštrosími vejci, vyšperkovat rodinný recept na nádivku třeba medvědím česnekem, nechat velikonočního beránka hrát všemi barvami duhy nebo se inspirovat svátečními pochoutkami z celého světa.
-
Pikantní i sladký Zanzibar: Objevte skutečné bohatství ostrova koření
-
Ochutnejte Dubaj: (Ne)známé dobroty vyšperkované k dokonalosti
V Dubaji ochutnáte celý svět. Ne nadarmo se tu sjíždějí mistři kuchařského řemesla i gurmáni lačnící po gastronomickém zážitku. Je libo tradiční pokrm, nebo zajímavou variaci?
-
Ostrov vřelý nejen k jedlíkům: Nechte se svést maltskou kuchyní!
-
Recept na dokonalé italské tiramisu
-
Láska na první dovolenou: Uvařte si voňavé dominikánské sancocho
-
10 největších dobrot egyptské kuchyně
-
Dominikánské hodování aneb Lahodný Karibik na talíři
-
Dovolená prochází žaludkem aneb Ochutnejte Tunisko
-
Odkud pocházejí moderní jídla?
-
Originální italský recept na polévku minestrone
Jen těžko byste hledali známější italskou polévku. Minestrone patří bezesporu do zlatého fondu italské kuchyně. Příprava polévky je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník. Nebojte se uvařit hned napoprvé velký hrnec. Minestrone chutná skvěle i studená a po uležení v chladničce je snad ještě chutnější než čerstvě uvařená.