Jídlo a pití
Jedním z důvodů, proč se lidé vydávají i do těch nejzazších koutů naší planety, je bezesporu touha poznat nové chutě a vůně místních kuchyní. Jídlo a pití zkrátka k cestování neodmyslitelně patří. Ponořte se s námi do světa exotických jídel i nápojů a nechte se inspirovat pro své další cesty.
104 článků
Nejnovější články
-
Je čas na guacamole, legendární dip ze slunného Mexika
-
Vánoce po italsku: Upečte si tradiční italské panettone
V žádné italské rodině nesmí chybět na vánočním stole několik kusů tradičního panettone. Recept na tuto sladkou pochoutku, vzdáleně připomínající naši vánočku, má mnoho variací. Pro italské hospodyňky patří pečení panettone k vánocům stejně neodmyslitelně, jako pro nás vůně vanilkových rohlíčků.
-
Kubánský rum: Symbol ostrova s exotickou vůní dálek
-
Segedínský guláš: Pozdrav z Maďarska na váš stůl
-
Láska na první zakousnutí: Nechte se rozpálit mexickou kuchyní
-
Špagety Carbonara: recept na pravou italskou pochoutku
-
TOP 9 nejlepších restaurací v Dubaji: Opojení pro všechny vaše smysly
-
Připravte si tradiční marocký jehněčí tajine
-
Cesta kolem světa: Tradiční velikonoční pokrmy
-
Pikantní i sladký Zanzibar: Objevte skutečné bohatství ostrova koření
Na prosluněných farmách ostrova Zanzibar rostou a rozkvétají rostliny, jejichž chuť a vůně dokáže vykouzlit i z těch nejobyčejnějších surovin krmi hodnou králů.
-
Ochutnejte Dubaj: (Ne)známé dobroty vyšperkované k dokonalosti
-
Ostrov vřelý nejen k jedlíkům: Nechte se svést maltskou kuchyní!
Chystáte se vyrazit za krásami Malty? Pak si kromě plavek a kvalitního fotoaparátu nezapomeňte přibalit i o něco volnější oblečení. Pochoutky místní kuchyně nadchnou i ty nejnáročnější jedlíky – děti nevyjímaje. Na delikátní, bylinkami vonící pokrmy budete dlouho vzpomínat. Podobně jako na Maltu – ostrov bohatý na památky, krásná zákoutí i vřelá lidská setkání.
-
Recept na dokonalé italské tiramisu
-
Láska na první dovolenou: Uvařte si voňavé dominikánské sancocho
-
10 největších dobrot egyptské kuchyně
-
Dominikánské hodování aneb Lahodný Karibik na talíři
-
Dovolená prochází žaludkem aneb Ochutnejte Tunisko
-
Odkud pocházejí moderní jídla?
-
Originální italský recept na polévku minestrone
-
Středomořská kuchyně v UNESCO
Ať už jste navštívili Řecko, Itálii, Kypr, Chorvatsko, Španělsko či další ze států, přiléhajících ke Středozemnímu moři, jistě si barvitě vybavíte chutě a vůně tamní kuchyně. Možná si, podobně jako já, vybíráte dovolenou, na základě chuťových preferencí. A právě “Středomořská kuchyně” je od roku 2013 jednou z položek nemateriálního kulturního dědictví, zapsané na seznamu UNESCO. K nominaci a následnému uznání významu hodnot tohoto rozsáhlého tématu přispěla následující fakta.
-
Recept na tradiční řeckou musaku
-
Putování za italskými lahůdkami
Přijměte pozvání na cestu do míst, která jsou domovem těch nejvyhlášenějších italských pochoutek. Vyrazte na zájezd, který vás zavede za těmi největšími lahůdkami Itálie!
-
Čeká vás dovolená v Bulharsku? Tímto vás bulharská kuchyně oslní!
-
Vydejte se s námi za českým pivem aneb Dovolená po stopách pivovarů
-
Jak se pije káva ve světě
-
Cesta kolem světa na talíři aneb Nejlepší pokrmy z dalekých zemí
-
Poklad ze dna moře: Jak chutná nejstarší pivo světa?
-
Letem gastronomickým světem aneb Kde se jí rukama?
-
Opilecká žranice: Odkud pochází to, co jíme, když jsme opilí?
-
Podzimní Lyon: Navštivte hlavní kulinářské město Francie
Prosperující metropole na půli cesty mezi Paříží a Středozemním mořem láká turisty na římský amfiteátr a malebné antické centrum, promenády kolem dvou řek, pokojně tekoucích pok po boku, bujarý noční život a v neposlední řadě také tradiční prosincový festival světla, Fête des Lumières. My jsme našli ještě jeden báječný důvod pro návštěvu Lyonu: gastronomické orgie, které město proměnily v centrum pohostinství...