Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kam v říjnu k moři, aby vás to nestálo jmění?

K moři v říjnu

K moři v říjnu

Nastává ten pravý podzim a vy byste se chtěli přeci jen ještě ohřát na sluníčku a nachytat bronz na zimu? Nemáte ale vůbec představu, kde by ještě v těchto dnech mohlo být teplo? Nezoufejte! Níže naleznete několik tipů, kam se můžete ještě podívat a neutratíte veškeré úspory.

Severní Kypr

Kyrenia, Severní Kypr

Kyrenia, Severní Kypr

Jak už název sám napovídá, najdeme jej na severní části ostrova. Jedná se o tureckou část a ve většině případů vás bude čekat mezipřistání v turecké Antalyi, proto také budete potřebovat platný pas. A proč právě Severní Kypr? Najdete zde krásné památky, při troše štěstí můžete porovnat i rozdíly mezi jižní a severní části ostrova. Věřte, že po překročení hranic nebudete věřit, že se stále nacházíte na stejném místě. I v říjnu zde panují teploty v průměru kolem 30 °C a voda kolem 25 °C. 

Vyberte si z naší nabídky zájezdů na Kypr

Turecko

Oludeniz, Turecko

Oludeniz, Turecko

Turecko je zemí dvou kontinentů a to Evropy a Asie, proto se zde také mísí kultury jako islám a křesťanství a tomu odpovídají i nádherné památky. Ať už si vyberete poznávací zájezd nebo dovolenou u moře, ani jedno vás nezklame. Turecko je především vyhlášeno vysokým standardem v hotelech a perfektního servisu v rámci All inclusive. Průměrné teploty se v říjnu pohybují mezi 26 – 30 °C a moře má kolem 25 °C. 

10 nejkrásnějších pláží Turecka

Čtěte také:

10 nejkrásnějších pláží Turecka

Řecký ostrov Rhodos

Prasonisi, Rhodos

Prasonisi, Rhodos

Pakliže jste milovníky Řecka stejně jako já, neváhejte do této destinace vycestovat v říjnu, kdy je zde méně turistů. Navíc zde panuje počasí vhodné zejména k poznávání místních zajímavostí. Na Rhodosu mimo jiné stojí za návštěvu pštrosí farma, údolí motýlů, antické město Kamiros, půvabné městečko Lindos, Staré město Rhodos či Prasonisi, místo kde se setkávají dvě moře. Teploty se zde pohybují v průměru mezi 26 – 28 °C, teplota moře je stále kolem 24 °C. 

Tajná místa v Řecku, která musíte vidět

Čtěte také:

Tajná místa v Řecku, která musíte vidět

Egypt

Egypt

Egypt

Egypt sem určitě také patří, jelikož se jedná o celoroční destinaci. Najdete zde mnoho hotelů s aquaparky, starověké památky i dechberoucí podmořský život. Mezi všemi zmíněnými zeměmi je na prvním místě, co se týče poměru kvalita/cena. Teploty jsou zde stále na 30 °C, teplota vody se pohybuje mezi 26–28 °C.

Užijte si Egypt všemi smysly: Vyberte zájezd a vyrazte za sluncem!

Kanárské ostrovy

Tenerife, Kanárské ostrovy

Tenerife, Kanárské ostrovy

Nezapomeňme ani na východnější část naší polokoule, a to Kanárské ostrovy. I ty jsou celoroční destinací. Když zprůměrujeme teplotu všech ostrovů, dostaneme se na teploty 26 °C a moře kolem 23°C. Nejvhodnějšími ostrovy k dovolené jsou v tomto období Gran Canaria a jižní část ostrova Tenerife. Pokud ale chcete poznat zdejší krásu a věřte, že každý ostrov je úplně jiný, je na vás, který ostrov si vyberete. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín