Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lanzarote: Ostrov stvořený pro dobrodružství

La Graciosa, Lanzarote

La Graciosa, Lanzarote Shutterstock

Když se řekne Lanzarote, možná vás napadne, že je to jen další z Kanárských ostrovů. Vězte, že tenhle kousek vulkanické země v Atlantiku vás rozhodně nebude nudit. Od vulkanických stezek, tajuplných jeskyní, skvostných pláží, po tajemnou podvodní galerii – Lanzarote si vás doslova přitáhne svým neodolatelným kouzlem. Nechte se pozvat na místa, která by na isla del Fuego (ohňovém ostrově) rozhodně neměla ujít vaší pozornosti.

Museo Atlántico: podmořská galerie

Sochy v oceánu, Museo Atlántico

Sochy v oceánu, Museo Atlántico Shutterstock

Ano, čtete správně. Na Lanzarote můžete najít umění nejen na souši, ale i pod hladinou Atlantiku! Museo Atlántico je první podvodní galerií v Evropě a rozhodně stojí za to nasadit si potápěčskou výstroj a prozkoumat toto jedinečné místo. Ekologicky šetrné sochy umělce Jasona deCaires Taylora byly rozmístěny 15 m pod hladinou oceánu, kde se postupem času staly součástí ekosystému. Pokud chcete zažít něco výjimečného, rozhodně se vydejte prozkoumat nevšední galerii na jihu ostrova, nedaleko oblíbeného letoviska Playa Blanca.

Dovolená na Lanzarote

La Geria: vinice, které vám vezmou dech

La Geria, Lanzarote

La Geria, Lanzarote Shutterstock

Možná vás to překvapí, ale na tomto sopečném ostrově najdete jedny z nejzajímavějších vinic na světě. Vinaři v chráněné krajinné oblasti La Geria využívají sopečný popel a půlkruhové zídky, který chrání révu před silným větrem a zároveň udržují vlhkost. Výsledkem jsou vinice, které vypadají spíše jako originální umělecká díla než pole s révou. Pokud jste milovníci vína, rozhodně dejte šanci místní odrůdě Malvasía. Vždyť kde jinde, než na Lanzarote byste měli ochutnat zemitou chuť vína, stejně výjimečného jako ostrov, ze kterého pochází. Stačí jen zavítat do některé z malebných vesniček, posedět ve vinném sklípku s výhledem do krajiny a na malou chvíli nechat myšlenky jen tak plynout.

7 zajímavostí, které jste o Kanárských ostrovech pravděpodobně nevěděli

Čtěte také:

7 zajímavostí, které jste o Kanárských ostrovech pravděpodobně nevěděli

La Graciosa: oáza stvořená k rozjímání

La Graciosa

La Graciosa Shutterstock

Pokud hledáte místo, kde zaručeně zapomenete na shon a stres každodenního života, vydejte se na Graciosu, okouzlující ostrůvek na severu Lanzarote. Graciosa je jako časem zapomenutý klenot – žádné asfaltové silnice, minimální počet aut, jen pláže, písečné duny a božský klid. Ostrov vás přívítá vstřícnou náručí městečka Caleta del Sebo, kde najdete všechny restaurace a obchody. Zbytek ostrova tvoří chráněný přírodní park, který můžete objevovat na elektrokole nebo v jeepu. Máte rádi procházky vulkanickou přírodou, romantické písčité pláže, vyjížďky na kolech, potápění nebo plavání v křišťálově čisté vodě? Pak vám Graciosa zajisté učaruje. Jedním z největších lákadel je pláž Playa de las Conchas, kde si budete připadat jako v Karibiku. Dlouhá, opuštěná pláž s jemným zlatým pískem a nádhernými výhledy na okolní ostrovy, přímo vybízí k sladkému nicnedělání. A jak se tam dostanete? Z přístavu v Orzole na severu Lanzarote vyrážejí na Graciosu několikrát denně trajekty. Stačí se jen nalodit a užít si nezapomenutelný den plný zážitků.

Cueva de los Verdes: mystická jeskyně

Jeskyně Cueva de los Verdes, Lanzarote

Jeskyně Cueva de los Verdes, Lanzarote Shutterstock

Jedno z nejvíce fascinujících míst na Lanzarote je bezpochyby Cueva de los Verdes. Tento rozsáhlý systém jeskyní vznikl po dávné sopečné erupci a nabízí jedinečný zážitek pro všechny, kdo milují mystiku a dobrodružství. Jakmile vstoupíte do těchto tajuplných prostor, budete mít pocit, jako byste se ocitli v jiném světě – kde se hra světel, stínů a tmy odehrává v neopakovatelném divadelním představení.

Dovolená na Kanárských ostrovech: Všechny odstíny Fuerteventury

Čtěte také:

Dovolená na Kanárských ostrovech: Všechny odstíny Fuerteventury

Vulkanické výšlapy: vrcholky sopečných kuželů

Národní park Timanfaya, Lanzarote

Národní park Timanfaya, Lanzarote Shutterstock

Lanzarote je rájem vulkanických stezek, které vám nabídnou krásné výhledy na celý ostrov. Můžete se vydat na túru po Národním parku Timanfaya, kde se vám otevřou výhledy na krajinu formovanou lávou a sopečnými erupcemi. Tento park vás přesvědčí o tom, jak mocná příroda dokáže být. Pokud máte rádi pěší turistiku, rozhodně se vydejte na některý z vulkanických výšlapů a nechte se ohromit divokou krásou okolní krajiny.

Isla de Lobos: ostrov pirátů na dosah ruky

Isla de Lobos, Lanzarote

Isla de Lobos, Lanzarote Shutterstock

Jen kousek od jižního cípu Lanzarote se nachází malý nenápadný ostrůvek s divokou minulostí. Isla de Lobos dříve sloužil jako základna loupeživých pirátů. Dnes byste tu krvelačné mořské vlky hledali marně. Nejlepšími aktivitami, které si na tomto tichém a klidném místě užijete měrou vrchovatou, jsou nenáročné procházky, koupání v tyrkysově modrých vodách Atlantiku i objevování světa pod mořskou hladinou.

Zájezdy na Lanzarote

El Bosquecillo: nejromantičtější místo na Lanzarote

El Bosquecillo, Lanzarote

El Bosquecillo, Lanzarote Shutterstock

Poklidný rytmus života na ostrově přímo vybízí k romantickým zážitkům. K ostrovu Lanzarote byla příroda nadmíru štědrá, a tak není snadné vybrat jediné místo, které by bylo nejvhodnější k láskyplným vyznáním. Fanoušci dechberoucích výhledů, by si rozhodně neměli nechat ujít západ slunce v El Bosquecillo. Tento vyhlídkový bod v oblasti Haria vám nabídne kýčovitě krásný panoramatický pohled na celý ostrov, včetně pobřeží a okolních vulkánů. Když slunce začne klesat k obzoru, celé údolí se ponoří do zlaté záře a obloha se postupně zbarví do oranžových, růžových a fialových odstínů. Z El Bosquecillo je výhled opravdu nezapomenutelný. El Bosquecillo je také skvělé místo pro piknik. Přineste si něco dobrého k jídlu, pohodlně se usaďte a užívejte si ten nejkrásnější umělecký zážitek, jaký vám příroda může nabídnout. Ať už jste romantik, fotograf, nebo jen někdo, kdo si rád užijte něco výjimečného. El Bosquecillo vás zaručeně okouzlí.

Oslnivé pláže: ráj pro milovníky slunce a moře

Surfaři na Playa Famara, Lanzarote

Surfaři na Playa Famara, Lanzarote Shutterstock

Na pobřeží čtvrtého největšího z Kanárských ostrovů si najde svou vysněnou pláž opravdu každý. Od bělostných písečných lagun, zlatavých pláží pulzujících životem, romantických zátok až po divoké černé vulkanické pobřeží.

La Isla Bonita: Tuláci po hvězdách si kanárskou La Palmu rozhodně zamilují

Čtěte také:

La Isla Bonita: Tuláci po hvězdách si kanárskou La Palmu rozhodně zamilují

Playa Blanca

Playa Blanca, Lanzarote

Playa Blanca, Lanzarote Shutterstock

Playa Blanca je jednou z nejoblíbenějších pláží na ostrově. Je to místo, kde najdete skvělou rovnováhu mezi relaxací a zábavou. Bílý písek, křišťálově čistá voda a široká nabídka aktivit od plážových barů až po vodní sporty činí z této pláže ideální destinaci pro rodiny, páry nebo i jednotlivce. Pokud vás omrzí lenošení na pláži, můžete se vydat na procházku po promenádě plné restaurací, barů a obchůdků.

Playa de Papagayo

Playa de Papagayo, Lanzarote

Playa de Papagayo, Lanzarote Shutterstock

Pro ty, kdo hledají něco odlehlejšího a autentického, je tu Playa de Papagayo. Jako správný poklad se nachází v chráněné oblasti. Papagayo vás odmění jemným zlatavým pískem, klidnou tyrkysovou vodou a minimem lidí. Navíc, při odlivu můžete prozkoumat pobřežní jeskyně. Chcete-li si užít nádherné scenérie a trochu soukromí, pak jste tady správně. Nezapomeňte si s sebou vzít piknikový koš a dostatek vody. Klid a romantickou atmosféru tu neruší žádné výdobytky civilizace.

Famara

Playa Famara, Lanzarote

Playa Famara, Lanzarote Shutterstock

Pokud jste nadšený surfař nebo se jen chcete pokochat divokými vlnami a nekonečnými plážemi, rozhodně se vydejte na pláž Famara. Tato pláž na severozápadě ostrova je známá svými větry a dokonalými vlnami, což z ní činí jedno z nejlepších míst pro surfování na Kanárských ostrovech. Famara však není jen o surfování – její pobřeží a úchvatné výhledy na útesy udělají dojem i na ty, kdo dávají před adrenalinem přednost četbě v bezpečí deky.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Playa de las Cucharas

Playa de las Cucharas, Lanzarote

Playa de las Cucharas, Lanzarote Shutterstock

Jste i na pláži rádi aktivní? Na Playa de las Cucharas můžete kombinovat opalování s nepřeberným množstvím aktivit. Letovisko Costa Teguise je vyhlášené ideálními podmínkami pro windsurfing a další vodní sporty. Díky dobrým povětrnostním podmínkám a pozvolnému vstupu do vody je tato pláž skvělým místem pro začátečníky, rodiny s dětmi i pokročilé sportovce. Zatoužíte-li po odpočinku, můžete využít zázemí v podobě restaurací, barů a kaváren.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín