Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejkrásnější pláže ostrova Mauricius

Mauricius

Mauricius

Během první návštěvy rajského ostrova Mauricius vás nejspíš ani nenapadne přemýšlet nad tím, která ze zdejších pláží je považována za tu nejkrásnější. Krásné jsou totiž úplně všechny. Jen některé mají něco navíc. Ikonickou horu v pozadí, pulzující atmosféru, dech beroucí korály, vraky potopených lodí či romantická zákoutí. Pojďme si představit některé z nich.

1. Pointe aux Piments

Mys Malheureux

Mys Malheureux

Krásná pláž, dlouhá téměř 6 km, nabízí dlouhé úseky pokryté jemným bílým pískem, romantické zátoky i mohutné lávové kameny. Zdejší korálový útes je považován za jeden z nejkrásnějších. Zdejší druhová rozmanitost podmořské fauny i flóry dala vzniknout prvnímu mořskému národnímu parku na ostrově. Pokud milujete dlouhé procházky podél moře a poklidnou atmosféru, pak je sever ostrova ideálním místem právě pro vás. Za návštěvu stojí také zajímavá pláž u Mysu Malheureux (Mys neštěstí). Zaujme křišťálově čistou vodou, pěknou kapličkou i stánky s pestrým výběrem tradičních mauricijských delikates. Zkušení potápěči sem míří za vraky dávno potopených lodí.

Mrkněte na nabídku zájezdů na Mauricius

2. Mont Choisy Beach

Mont Choisy Beach

Mont Choisy Beach

Velmi oblíbená pláž se nachází na severozápadním konci ostrova, jen 5 minut jízdy od známého letoviska Grand Baie. Pláž tvoří dlouhý oblouk, lemovaný hustým palmovým porostem. Můžete se těšit na azurově zbarvený oceán, písek konzistence hladké mouky i množství stánků se suvenýry či občerstvením. A také menší hinduistický chrám! Během víkendu sem míří velké množství místních obyvatel. V podvečer se tak pláž promění v jeden velký piknik. 

Rajská příroda ostrova Mauricius

Čtěte také:

Rajská příroda ostrova Mauricius

3. Le Morne Beach

Le Morne Beach

Le Morne Beach

Tato pláž je mou srdeční záležitostí. Právě zde se nacházejí ty nejluxusnější resorty. Až kýčovitě nádherný kousek země leží na stejnojmenném poloostrově. Bělostnou pláž korunuje dramatický vrchol hory La Morne – nejfotografovanější místa celého ostrova. Až se dosyta nabažíte pohledu na ikonickou horu, můžete se směle vrhnout do vodních sportů nebo se osvěžit v některém z okolních barů.

Cestujte bez obav: Připojištění Special vás chrání před potížemi s Covid-19

4. Flic en Flac Beach

Flic en Flac Beach

Flic en Flac Beach

Stejnojmenná rybářská vesnička se vlivem cestovního ruchu proměnila v živé letovisko. Stále si však zachovává špetku původního kouzla. Místní pláž, dlouhá přes 8 km, omývá laguna s krásným výhledem na poloostrov Le Morne. Pozvolný vstup do vody láká rodiny s dětmi i méně zdatné plavce. To největší bohatství se však skrývá pod hladinou. Korálový útes, zářící pestrými barvami i hejna rybek čekající na své obdivovatele.

Objevujte Mauricius všemi smysly

5. Tamarin Beach

Tamarin Beach

Tamarin Beach

Okouzlující záliv dostal jméno podle mohutných stromů, které tu vysadili dávní holandští osadníci. Skuteční znalci tvrdí, že jen tady můžete zažít autentický Mauricius. Bez lehátek, davů turistů a dalších vymožeností moderního světa. Vezměte si vlastní osušku a k svačině vám možná postačí lahodné plody tamarindu. A když budete mít štěstí, uvidíte i dovádějící delfíny.

Vyberte si na Mauriciu ideální hotel právě pro vás

Čtěte také:

Vyberte si na Mauriciu ideální hotel právě pro vás

6. Blue Bay Beach

Blue Bay Beach

Blue Bay Beach

Menší plážička v jihovýchodní části ostrova oslňuje návštěvníky temně modrou barvou moře a vybízí k romantickým chvílím. Rozhodně nezůstávejte jen na břehu a vydejte se prozkoumat tajemný svět pod hladinou. Místní korálové útesy hrají všemi barvami a ani zdejší fauna nezůstává pozadu. Narazit můžete na hejna pestrobarevných korálových rybek, delfíny, kraby, olihně i chobotnice. Velmi oblíbené jsou plavby lodí s proskleným dnem.

Objevte kouzlo Malediv

Čtěte také:

Objevte kouzlo Malediv

7. Noir Roches Beach

Noir Roches Beach

Noir Roches Beach

Tak trochu jiná pláž je situována ve východní části ostrova. Bělostný písek posetý mušličkami je na několika místech přerušen hromadami černých lávových kamenů. Ano, přesně těmi, které se používají k vyhlášeným relaxačním masážím. Po celý rok tu vane příjemný vítr, který přináší osvěžení i vlny rozbíjející se o korálový útes. Menší laguny zastíněné palmami jsou tím pravým místem pro milovníky přírody. A místní západy slunce jsou synonymem romantiky. Takhle nějak si představuji ráj...

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín