Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 5 nejoblíbenějších řeckých hotelů přímo na pláži

Dovolená v Řecku

Dovolená v Řecku Shutterstock

Už se nemůžete dočkat, až si užijete svoji letní řeckou lehkost bytí? Důvodů, proč jsou prosluněné řecké ostrovy u našinců tolik oblíbené, je zhruba stejné množství, kolik antických bájí o nich bylo napsáno. Přinášíme vám výběr 5 nejoblíbenějších hotelů našich klientů, které jsou navíc přímo na pláži!

Hotel Nostos Beach Boutique, Kréta

Nostos Beach Boutique, Kréta

Nostos Beach Boutique, Kréta

Doslova pár kroků od resortu na vás čeká oblíbená písečná pláž Bali. Užijete si tu moderní komplex s bazénem, dětským bazénem, zázemím pro vodní sporty i mnoho možností výletů po okolí. Velkým lákadlem je nedaleká jeskyně Sfendoni, která se rozpíná na úbočí hory Halepa ve výšce 630 m. n. m. Díky nádherně osvětlené krápníkové výzdobě, kterou má na svědomí sama příroda, patří právem mezi jednu z nejkrásnějších v celém Řecku. Neuděláte chybu, pokud se vydáte na výlet do blízkého historického městečka Rethymno. Místo se chlubí půvabným přístavem a benátskou architekturou domků s krytými dřevěnými balkony. Nebojte se na chvíli ztratit v klitatých starobylých uličkách a dojít třeba až ke slavné fontáně Rimondi v centru starého města, pochází z roku 1629 a je zdobená lvími hlavami chrlícími vodu. 

Zájezdy do Nostos Beach Boutique

Hotel Cameo Beach Resort, Zakynthos

Cameo Beach Resort, Zakynthos

Cameo Beach Resort, Zakynthos

Krásný hotel v klidnější části ostrova s písečnou pláží. Disponuje dvěma bazény, bary a restaurací s mezinárodní kuchyní. V okolí naleznete několik taveren a obchůdků. Pouhých 20 minut chůze vás tu dělí od populárního letoviska Laganas, které se nachází uprostřed stejnojmenného rozlehlého zálivu. Středisko má skvělé turistické zázemí, nacházejí se tu nejrůznější restaurace, bary, diskotéky i množství supermarketů, obchodů se suvenýry či několik autopůjčoven. Zdejší 9 km dlouhá písečná pláž má čestné místo na seznamu pro ochranu přírodního dědictví, žije zde mnoho unikátních druhů zvířat v čele s polulací želv Caretta Caretta (kareta obecná). 

Zájezdy do Cameo Beach Resort

Hotel Petra Mare, Kréta

Petra Mare, Kréta

Petra Mare, Kréta

Rodinný hotel u pláže s dokonalým zázemím pro malé raubíře. Samozřejmostí jsou skluzavky, tobogán, bazény, hřiště, kadeřnictví či diskotéka. Pochutnáte si na výtečné mezinárodní kuchyni a dosyta si užijete plážové radovánky s pozvolným vstupem do moře. Resort se nachází v blízkosti centra nejjižnějšího města Evropy Ierapetra s dlouhou pobřežní promenádou obsypanou bary, tavernami a obchůdky. Při svých procházkách tu pravděpobně narazíte i na nedávnou zrestaurovanou benátskou přístavní pevnost ze 13. století, mešitu Tzami nebo impozantní Otomanskou fontánu. Místo, které je zároveň nejteplejším bodem řeckých ostrovů, vás překvapí téměr severoafrickou náladou.

Zájezdy do Petra Mare

Hotel Messonghi Beach, Korfu

Messonghi Beach, Korfu

Messonghi Beach, Korfu

Rozlehlý plážový resort, který uspokojí všechny věkové kategorie. Užijte si bazén, restauraci s lahodnou kuchyní, bary, diskotéku, dětský bazén i hřiště po malé neposedy. Pláž s pozvolným vstupem do moře leží mimo hlavní dopravní komunikace, takže na vás čeká jen relax, pohoda a kouzelné západy slunce, které v noci střídá pohled na obrovský zářící měsíc. Při dobré viditelnosti přes den dohlédnete až na břehy sousední Albánie. Středisko Messonghi se stejně jako většina letovisek na ostrově Korfu vyvinulo z malé rybářské vesničky. Dnes je vyhledávaným cílem všech milovníků odpočinku, dobrého jídla a plážových radovánek. 

Zájezdy do Messonghi Beach

Hotel Blue Sea Beach Resort, Rhodos

Blue Sea Beach Resort, Rhodos

Blue Sea Beach Resort, Rhodos

Rozsáhlý komplex v blízkosti centra letoviska Faliraki nabízí hostům zahrady, bary, několik restaurací, 3 bazény, fitness centrum, dětské hřiště, lázeňské centrum a mnoho dalších kratochvílí. Středisko patří k nejživějším místům na Rhodosu a chlubí se nejdelší čistě písečnou pláží. Na hlavní třídě pak najdete množství restaurací, obchodů, možnost zahrát si minigolf, navštívit velké mořské akvárium nebo vyzkoušet trampolínové centrum. Faliraki je také skvělým strategickým výchozím bodem pro mnoho výletů po ostrově. Za návštěvu stojí zřícenina hradu Lindos či hlavní město Rhodos s úzkými uličkami, hradbami i akropolí. Kromě dokonalého výhledu na okolní mořskou hladinu si tu prohlédnete velké množství vykopávek, jež jsou tichou památkou na civilizace Řeků, Římanů či Turků.

Zájezdy do Blue Sea Beach Resort

26.04.2024 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín