Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Objevte chorvatské lázně: Dokonalý restart pro celou rodinu

Dovolená v lázních

Dovolená v lázních Shutterstock

Patří Chorvatsko k oblíbeným cílům vaší letní dovolené a máte pocit, že vás u českého moře nemůže nic překvapit? Stačí jen na chvíli opustit prosluněné pláže a vydat se do turisty opomíjeného vnitrozemí. Právě tam na vás čekají luxusní lázeňské areály, charismatická městečka, okouzlující příroda i prvotřídní péče, které vám dodají energii na další cesty za zážitky. A na své si tu přijdou i nejmenší cestovatelé.

Okouzlující Istarske Toplice

Gorostas, Istarske Toplice

Gorostas, Istarske Toplice Shutterstock

Představujete-li si ideální lázeňský areál jako místo obklopené panenskou přírodou s dostatkem zajímavých výletních cílů, pak vám zaručeně učaruje poklidná atmosféra lázní Istarske Toplice. Moderní wellness komplex je situován uprostřed hustých jehličnatých lesů. Z termálních bazénů budete mít výhled na impozantní 85 metrů vysoké skalisko, příznačně nazvané Gorostas (Obr). Bazény proslulého lázeňského areálu napájí horký pramen Sveti Stefan, bohatý na zdraví prospěšné minerální látky, které pomáhají při léčbě pohybových, kožních, dýchacích a gynekologických obtíží a poradí si i s pooperační rehabilitací. Kromě blahodárných koupelí vám v resortu nabídnou množství wellness procedur i doplňkových aktivit. K těm nejzajímavějším patří hledání lanýžů, paragliding, vyjížďky na kolech, procházky údolím řeky Mirna, lezení, degustace vín či návštěva palírny. Zajímavým cílem jsou také malebné středověké vesničky Motovun a Grožnajn či nejmenší město světa zvané Hum. To vše jen 35 km od oblíbeného letoviska Poreč a 40 km od italských hranic.

Dovolená v Chorvatsku

Luxusní Terme Sveti Martin

Svatý Martin, Chorvatsko

Svatý Martin, Chorvatsko Shutterstock

Lázeňský komplex Terme Sveti Martin je přímo stvořený pro nejnáročnější klienty, kteří si zakládají na prvotřídní kvalitě a spokojí se jen s tím nejlepším. Rozsáhlý areál, jehož kvalitu dokazuje i ocenění pro nejlepší wellness hotel roku 2022, předčí vaše očekávání. Kromě vzdušných pokojů, zařízených podle filozofie feng šuej, vás tu budou rozmazlovat vybranými pokrmy, připravovanými z bio zeleniny z vlastních zahrad, prvotřídními wellness službami i celostním přístupem ke zdraví, inspirovaným učením filosofa Rudolfa Steinera. Benefity termální vody si tu vychutnáte v léčebných bazénech, trefně nazvaných Chrámy života. Zkrátka tu nepřijdou ani aktivní návštěvníci. Nedaleko lázní se nachází jelení farma Perhoč, kde můžete pozorovat srnky, jeleny i muflony v jejich přirozeném prostředí. Příjemnou procházku místní přírodou nabízí naučná stezka Mlinarska staza, jejíž součástí je idylický mlýn, jehož dřevěná kola roztáčí řeka Mura. Srdce milovníků vína zaplesají ve Vinařském domu rodiny Hažičových. Mnoho zajímavých informací o životě a díle Rudolfa Steinera, zakladatele waldorfské pedagogiky, biodynamického zemědělství a antroposofie, se dozvíte během návštěvy jeho rodného domu v obci Donji Kraljevec. 

Chorvatsko na talíři aneb Znáte místní tradiční jídla?

Čtěte také:

Chorvatsko na talíři aneb Znáte místní tradiční jídla?

Elegantní Daruvarske Toplice

Daruvarske Toplice, Chorvatsko

Daruvarske Toplice, Chorvatsko visitdaruvar.hr

Pečlivě upravené parky, jiskřivě čistý vzduch chráněné přírodní rezervace i nejmodernější léčebné postupy ve spojení s blahodárnými účinky zdejší termální vody – to jsou největší lákadla Daruvarských Toplic. Ať už chcete zapracovat na své fyzické kondici nebo si jen užít bohatou nabídku wellness procedur, vězte, že tady budete na správném místě. Lázeňskou péči si tu vychutnávali už staří Římané. Středisko zdravotní a sportovní rehabilitace využívá termální vodu s průměrnou teplotou necelých 47 °C. Ta napomáhá léčbě neplodnosti, rekonvalescenci poúrazových stavů i ke zlepšení celkové kondice. Region Slavonie v severovýchodní části Chorvatska si vás získá množstvím aktivit pro všechny věkové kategorie. Můžete vyzkoušet rafting, paragliding, jízdu na koních, zadovádět si v aqua parku nebo se vydat do přírodního parku Papuk a prozkoumat okouzlující krajinu plnou rozkvetlých luk, hustých lesů, jezer a divokých řek.

Zájezdy do Chorvatska

Moderní Bizovačke Toplice

Lázně Bizovačke Toplice

Lázně Bizovačke Toplice bizovacke-toplice.hr

Pramen dávno zapomenutého Panonského moře, jehož voda je bohatá na jód i celou řadu dalších minerálních látek, proslavil nenápadnou vesnici Bizovac a dal vyrůst modernímu vodnímu parku. Bizovačke Toplice vám na ploše 4000 m2 dopřejí nezapomenutelné zážitky v saunovém světě, na vodních atrakcích, v krytých i venkovních bazénech, relaxační zóně, dětském koutku s animacemi i několika restauracích s bohatou nabídkou pokrmů tradiční chorvatské i mezinárodní kuchyně. Koupelí v termální vodě navíc docílíte uvolnění svalů, snížení hladiny stresu, stimulace krevního oběhu, detoxikace, úlevy od dýchacích obtíží a vaše pleť bude zářivá jako chorvatské slunce.

Rodinné Krapinske Toplice

Areál Krapinske Toplice

Areál Krapinske Toplice heli-center.com

Pokud si chcete dopřát wellness pobyt s celou rodinou, pak vyrazte do Kapinských Toplic, kde je všem hostům k dispozici moderní aqua park. Termální vodou je tu naplněn velký bazén s umělým vlnobitím a tobogany, dětské brouzdaliště, plavecké bazény i unikátní, 4,5 metrů hluboký potápěčský bazén. Minerální voda tu vyvěrá ze čtyř pramenů a její teplota se pohybuje mezi příjemnými 39 °C a 41 °C. Spolu s léčivým bahnem tak vytváří ideální kombinaci pro léčbu poúrazových stavů, kožních a kardiovaskulárních chorob. Povodí řek Sávy, Drávy a Mury s mnoha vinicemi, starobylými zámky, malebnými městečky a hustými lesy bude ideální kulisou pro váš rodinný restart.

Dovolená na Jadranu: Objevte nejkrásnější ostrovy Chorvatska

Čtěte také:

Dovolená na Jadranu: Objevte nejkrásnější ostrovy Chorvatska

Saunový ráj Terme Tuhelj

Bazény v Terme Tuhelj, Chorvatsko

Bazény v Terme Tuhelj, Chorvatsko Shutterstock

Cestování za neotřelými wellness zážitky je trend na vzestupu a na tuto vlnu můžete naskočit třeba v nápaditě řešeném areálu lázní, ležících jen 40 kilometrů od chorvatské metropole Záhřeb. V Terme Tuhelj si můžete vybrat, zda si po relaxaci v některé ze saun půjdete odpočinout do elegantního hotelového pokoje, hostelu nebo luxusní glampingové vesničky, která nabízí i vyžití v podobě hřiště na minigolf, tenis, basketbal či plážový volejbal. Pro děti je k dispozici moderní hřiště i bazén s brouzdalištěm. Samozřejmostí je také rozsáhlý termální bazénový areál s atrakcemi pro celou rodinu, wellness centrum s množstvím zkrášlujících procedur i gurmánské restaurace. Se stresem zatočí pobyt v bazénech u pramene, situovaných uprostřed zeleně, kde na sebe můžete nechat naplno zapůsobit sílu přírodních minerálů i léčivého bahna.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín