Ochutnejte Dubaj: (Ne)známé dobroty vyšperkované k dokonalosti
V Dubaji ochutnáte celý svět. Ne nadarmo se tu sjíždějí mistři kuchařského řemesla i gurmáni lačnící po dokonalém gastronomickém zážitku. Je libo tradiční pokrm, nebo zajímavou variaci?
Skopové achar handi
Jste unavení z kontinentálních potravin, které nemají pořádnou jiskru? Prahnou vaše chuťové pohárky po něčem kořeněném a pikantním? Pak je pro vás skopové achar handi tou pravou volbou. Výrazná kombinace koření a zeleného chilli vás rozhodně nenechá chladnými. Jedná se původně o pákistánské jídlo, které v Dubaji vyšperkovali k dokonalosti.
Slaďoučké koblížky luqaimat
Tradiční verze populárních sladkých koblížků se podává s hrstkou sezamových semínek, zalitá sprškou datlového sirupu. Své chuťové pohárky můžete potěšit i modernější verzí s čokoládovým krémem a drcenými pistáciemi. Fanjnšmekři by si neměli nechat ujít luqaimat s bílou čokoládou a lokálním džemem. Naše nejoblíbenější varianta jsou koblížky se slaným karamelem a pekanovými ořechy.
Vejce Benedikt v novém kabátě
Kdo by tuhle mistrnou snídaňovou neznal! Opečený toust s plátkem šunky či slaniny, ztraceným vejcem, zalitý holandskou omáčkou... Také se vám sbíhají sliny? V Dubaji můžete ochutnat vytříbenou verzi s grilovaným a dušeným telecím na toastu banh mi. A jako sladkou tečku se nechte okouzlit citrusovým ovocem yuzu a jablečným čatní.
Bobulová açai mísa
Nejen v přímořských kavárnách vám nabídnou stále oblíbenější mísy açai. Naším favoritem je tropická verze plná bohaté směsi bobulí. Obiloviny, sušené ovoce, oříšky, semínka a strouhaný kokos zajistí příjemné křupnutí, zatímco plátky jahod a borůvek dodávají svěžest. A jako třešnička na dortu mangový sorbet... Dokonalá kombinace!
Delikátní špízy anticuchos
Street food, které najdete i jako delikatesu v některých restauracích, potěší především masožrouty. Pod názvem anticuchos se skrývají hovězí, krevetové a kuřecí špízy. Potěší oko, polechtají chuťové pohárky a svou dokonalou chutí se vám navždy vryjí do paměti... Naštěstí chytit letadlo do Dubaje a dát si další anticuchos není žádný problém.
Zeleninová šakšuka
Podle tradičního receptu se na pánvi připraví zeleninová směs z rajčat, cibule a papriky. Do husté omáčky se pak vyklepnou čtyři vajíčka. Existuje samozřejmě celá řada variant. Šakšuka pochází původně ze severní Afriky, ovšem největší oblibě se těší v Izraeli. Rozhodně ji ochutnejte v Dubaji, kde ji servírují s pikantní zelenou omáčkou, špenátem, kurkumou a plátky chilli.
Štítek:
Líbí se vám tento článek?
Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.
Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.
Baví vás psát o zajímavých místech světa?
Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.