Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ochutnejte Dubaj: (Ne)známé dobroty vyšperkované k dokonalosti

Dubajská kuchyně

Dubajská kuchyně Shutterstock

V Dubaji ochutnáte celý svět. Ne nadarmo se tu sjíždějí mistři kuchařského řemesla i gurmáni lačnící po dokonalém gastronomickém zážitku. Je libo tradiční pokrm, nebo zajímavou variaci? 

Skopové achar handi

Skopové achar handi

Skopové achar handi Shutterstock

Jste unavení z kontinentálních potravin, které nemají pořádnou jiskru? Prahnou vaše chuťové pohárky po něčem kořeněném a pikantním? Pak je pro vás skopové achar handi tou pravou volbou. Výrazná kombinace koření a zeleného chilli vás rozhodně nenechá chladnými. Jedná se původně o pákistánské jídlo, které v Dubaji vyšperkovali k dokonalosti. 

Objevte krásy a chutě Dubaje

Slaďoučké koblížky luqaimat

Slaďoučké koblížky luqaimat

Slaďoučké koblížky luqaimat Shutterstock

Tradiční verze populárních sladkých koblížků se podává s hrstkou sezamových semínek, zalitá sprškou datlového sirupu. Své chuťové pohárky můžete potěšit i modernější verzí s čokoládovým krémem a drcenými pistáciemi. Fanjnšmekři by si neměli nechat ujít luqaimat s bílou čokoládou a lokálním džemem. Naše nejoblíbenější varianta jsou koblížky se slaným karamelem a pekanovými ořechy. 

Království rodinné zábavy v Dubaji: Průvodce aktivitami nejen pro děti

Čtěte také:

Království rodinné zábavy v Dubaji: Průvodce aktivitami nejen pro děti

Vejce Benedikt v novém kabátě

Nové Vejce Benedikt

Nové Vejce Benedikt Shutterstock

Kdo by tuhle mistrnou snídaňovou neznal! Opečený toust s plátkem šunky či slaniny, ztraceným vejcem, zalitý holandskou omáčkou... Také se vám sbíhají sliny? V Dubaji můžete ochutnat vytříbenou verzi s grilovaným a dušeným telecím na toastu banh mi. A jako sladkou tečku se nechte okouzlit citrusovým ovocem yuzu a jablečným čatní. 

Vyberte si zájezd do Dubaje

Bobulová açai mísa

Bobulová açai mísa

Bobulová açai mísa Shutterstock

Nejen v přímořských kavárnách vám nabídnou stále oblíbenější mísy açai. Naším favoritem je tropická verze plná bohaté směsi bobulí. Obiloviny, sušené ovoce, oříšky, semínka a strouhaný kokos zajistí příjemné křupnutí, zatímco plátky jahod a borůvek dodávají svěžest. A jako třešnička na dortu mangový sorbet... Dokonalá kombinace!

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Čtěte také:

Dovolená budoucnosti: 4 atrakce, které si v Dubaji nesmíte nechat ujít

Delikátní špízy anticuchos

Delikátní špízy anticuchos

Delikátní špízy anticuchos Shutterstock

Street food, které najdete i jako delikatesu v některých restauracích, potěší především masožrouty. Pod názvem anticuchos se skrývají hovězí, krevetové a kuřecí špízy. Potěší oko, polechtají chuťové pohárky a svou dokonalou chutí se vám navždy vryjí do paměti... Naštěstí chytit letadlo do Dubaje a dát si další anticuchos není žádný problém. 

Zeleninová šakšuka

Zeleninová šakšuka

Zeleninová šakšuka Shutterstock

Podle tradičního receptu se na pánvi připraví zeleninová směs z rajčat, cibule a papriky. Do husté omáčky se pak vyklepnou čtyři vajíčka. Existuje samozřejmě celá řada variant. Šakšuka pochází původně ze severní Afriky, ovšem největší oblibě se těší v Izraeli. Rozhodně ji ochutnejte v Dubaji, kde ji servírují s pikantní zelenou omáčkou, špenátem, kurkumou a plátky chilli. 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín