Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oslavte začátek prázdnin u moře: Nejoblíbenější letní destinace

Dovolená u moře

Dovolená u moře Shutterstock

Rok se s rokem sešel a za pár týdnů opět začnou prázdniny. A s ním i červencové svátky na začátku měsíce, tedy ideální příležitost zvednout kotvy a prodloužený víkend si ještě více prodloužit, třeba rovnou u moře! Následující řádky vám prozradí, které destinace kralují žebříčku oblíbenosti u našich klientů.

Kréta

Pláž Balos, Kréta

Pláž Balos, Kréta Shutterstock

Místo, které je podle antických bájí rodištěm boha Dia, je napěchováno památkami minojské civilizace, starými přístavy, písečnými plážemi, malebnými vesničkami i horskými štíty. Ať už jedete single, s rodinou, v páru, či s přáteli, Kréta vás v létě přivítá v té nejlepší kondici. A vybrat si z nepřeberného množství hotelů ten, který je podle vašeho gusta, nebude problém. Nenechte si ujít návštěvu historického hlavního města Heraklion, minojského paláce Knossos či pláže s růžovým pískem Elafonissi.

Zájezdy na Krétu

Side

Amfiteátr v Side, Turecko

Amfiteátr v Side, Turecko Shutterstock

Temperamentní turecké letovisko, které leží na ruinách velkolepých římských staveb, je báječným mixem luxusních resortů, božské gastronomie, zachovalých památek, zlatavých pláží i zelené přírody. Až si užijete koupání ve vlnách Středozemního moře, ztraťte se v útrobách starodávných uliček plných obchodů a restaurací nebo si udělejte procházku k zachovalému římskému amfiteátru, či k troskám Apollónova chrámu. Za návštěvu stojí i vodopád Manavgat, v jehož vodách najdete paletu barev od bílé, přes tyrkysovou po temně modrou.

Dovolená v Side 

Alanya

Červená věž, Alanya

Červená věž, Alanya Shutterstock

Hledáte místo, kde na dovolené zabavíte i ty největší rošťáky? Turecká Alanya předčí vaše očekávání. Najdete tu pláže oceněné modrou vlajkou za kvalitu, zlatý písek a resorty všech druhů a velikostí, které poskytují veškerý komfort nejen rodinám s dětmi. Až vás slaná voda omrzí, užijte si moře zábavy v největším tuzemském aquaparku Sealanya. Ve městě najdete desítky obchodů, restaurací i arabské tržiště. Večer se pak zhoupněte v bocích v některém z neony ozářených barů a diskoték, kde je možné protančit střevíce až do bílého rána.

Zájezdy do Alanye 

Rhodos

Město Lindos, Rhodos

Město Lindos, Rhodos Shutterstock

Řecký ostrovní krasavec si vás omotá okolo prstu díky průzračnému moři, horám, termálním pramenům i krásám antických památek. Nenechte si ujít návštěvu hlavního města, jehož stará část se chlubí klikatými uličkami, mohutným opevněním či pozůstatky Afroditina chrámu. Prozkoumat můžete i desítky ospalých rybářských vesniček, romantických zátok, nádherných písčitých pláží nebo třeba Údolí motýlů. Večer usedněte v některé z místních taveren a k misce oliv si nezapomeňte objednat sklenku chlazeného řeckého vína Restiny.

Dovolená na Rhodosu

Hurghada

Pláž v Hurghadě, Egypt

Pláž v Hurghadě, Egypt Shutterstock

Egypt je prázdninový miláček mnoha Čechů a tím nejoblíbenějším cílem je bezesporu Hurghada, kterou omývá Rudé moře. Pyšní se tyrkysovými vodami, pestrým podmořským životem i pozvolným vstupem do moře. Navíc je destinace výborným výchozím bodem pro zajímavé výlety do Luxoru, Karnaku, Káhiry nebo k slavným pyramidám v Gíze. Samozřejmostí je množství hotelů plných tobogánů, skluzavek, dětských bazénů, hřišť a animačních programů, které zabaví i ty největší raubíře.

Zájezdy do Hurghady

27.05.2024 Invia

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín