Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Safari v krajině červených slonů

Červení sloni, Tsavo East

Červení sloni, Tsavo East Shutterstock

Na naší planetě existuje nepřeberné množství zajímavých míst, která jsou jako stvořená pro objevování. Jedním z nich je i Keňa, která si vás získá nejen ohromující přírodou, ale i příjemně slunečným počasím a oslnivě krásným pobřežím. Pokud vás láká zažít něco skutečně výjimečného, pak se nechte pozvat na safari v krajině červených slonů, kde si kromě roztomilých chobotnatců a ostatních zástupců africké velké pětky vychutnáte i nespoutanou energii africké krajiny, luxusní ubytování v srdci divočiny, originální africkou kuchyni i zasloužený relax na romantických plážích Indického oceánu.

Kouzlo divočiny

Safari v Keni

Safari v Keni Shutterstock

Vydat se na safari do Keni znamená ocitnout se v místech, která jsou domovem majestátních slonů, lvů, gepardů, žiraf i tisícihlavých stád buvolů, prohánějících se nekonečnou savanou. Nezapomenutelným zážitkem je také pozorování nosorožců a hrochů v jejich přirozeném prostředí – u napajedel a řek, kde se střetává divoká příroda s poklidným prostředím africké krajiny. To vše v příjemně letních teplotách, které přímo volají po dobrodružství.

Keňa je známá svými nekonečnými savanami, exotickou divočinou a malebným pobřežím, které láká cestovatele z celého světa. Jedním z největších klenotů této oblasti je národní park Tsavo East, který se rozkládá na východě země. Patří k největším v Keni a nabízí nezapomenutelné zážitky i fascinující pohled na divokou přírodu Afriky.

Zájezdy do Keni

Tajemství červených gigantů

Sloni v Tsavo East, Keňa

Sloni v Tsavo East, Keňa Shutterstock

Jedním z největších lákadel Národního parku Tsavo East je možnost pozorovat červené slony, unikátní živočišný druh, který svou barvu získává z červenému prachu savany. Vy budete mít, díky doprovodu zkušeného česky mluvícího průvodce, jedinečnou příležitost pozorovat tyto giganty z bezprostřední blízkosti a odhalit jejich fascinující chování i zvyky. Přiblížit se ke slonům tak, jak to dokáže jen málokdo, patří k vrcholům celého safari.

Nemusíte mít strach, že byste během výprav do divočiny zažili nepohodlí. K dispozici budete mít luxusní safari vozidla vybavená nejnovějšími technologiemi. Ty vám umožní bezpečné a téměř neslyšné přiblížení ke zvířatům a zároveň pohodlnou jízdu zvlněnou africkou krajinou.

10 důvodů, proč vás Keňa vezme za srdce

Čtěte také:

10 důvodů, proč vás Keňa vezme za srdce

Pravá africká gastronomie

Keňská gastronomie

Keňská gastronomie Shutterstock

Večery, po dnech plných objevování, strávíte v komfortu autentických safari lodge. Budete mít možnost uvolnit se při večeři pod širým nebem, kde vám bude vždy usměvavý personál servírovat vybrané speciality místní kuchyně. Pod temnou hvězdnou oblohou si vychutnáte vynikající nyama chomu, tedy opečené hovězí, skopové nebo kozí maso, kuku chomu z kuřecího masa, nekvašené chlebové placky chapati nebo vegetariánské orio, které roztančí vaše chuťové pohárky exoticky vonící směsí brambor, fazolí, kukuřice a dušené zeleniny. Třešničkou na dortu vaší hostiny může být salát z čerstvého manga, ananasu, mučenky a vodního melounu. Energii na noční pozorování divokých zvířat, přicházejících k napajedlům, vám dodá lahodný národní nápoj chai.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Burácející vodopády v drsné savaně

Vodopády Lugard Falls, Keňa

Vodopády Lugard Falls, Keňa Shutterstock

Národní park Tsavo East však není jen o divokých zvířatech. Řeka Galana, která jej protíná, je klíčovou tepnou napájející celý ekosystém. Jízda podél jejího toku vám nabídne dechberoucí scenérie. Divoké peřeje vodopádů Lugard Falls vás okouzlí fascinující hrou barev okolních skalisek i fascinující silou vodního živlu. Jako v ráji se tu budou cítit všichni milovníci fotografování. V drsné africké savaně vám mezi akáciemi a trnitými keři u přehrady Aruba Dam ochotně zapózují sloní rodinky, roztomilé zebry i důstojně vyhlížející somálští pštrosi. Jako na dlani budete mít divoká zvířata také na vyhlídce Mudanda Rock, tyčící se přímo nad přírodní nádrží.

Poznávací zájezdy

Dokonalá plážová idylka

 Diani Beach, Keňa

Diani Beach, Keňa Shutterstock

Po intenzivních zážitcích ze safari budete mít příležitost objevit další kouzlo Keni – její pobřeží omývané průzračně čistým Indickým oceánem. Tato oblast se pyšní nádhernými plážemi s bílým pískem, nezaměnitelnou pobřežní architekturou, tyrkysovými vodami a korálovými útesy, které jsou ideální pro potápění a šnorchlování. Letovisko Diani Beach je známé nejen svou exotickou krásou, pestrým podmořským životem, množstvím vodních sportů, ale i kosmopolitní atmosférou. Ve stínu vzrostlých palem tu dokonale vstřebáte zážitky z uplynulých dnů, ochutnáte vynikající mořské plody a užijete si pověstnou pohostinnost místních obyvatel.

Zájezdy na míru pro ty nejnáročnější

Chcete zažít skutečně luxusní dovolenou? Pak se svěřte do rukou Invia Premium. Vyslechneme všechna vaše přání a naplánujeme pro vás dovolenou šitou na míru. Zkušení odborníci sestaví vaši cestu přesně podle vašich představ. V rámci Invia Premium máte zaručen přednostní přístup a nejlepší servis. Svěřte se do našich rukou a objevujte s námi ty nejkrásnější kouty světa, nejluxusnější hotely a služby. 

Invia Premium

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín