Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slnečné jazerá, ten pravý letní ráj pro vaši rodinu

Shutterstock

Užijte si letní dovolenou stylově v jednom z nejznámějších a nejnavštěvovanějších středisek cestovního ruchu na Slovensku. V Senci na vás čeká pět samostatných jezer s hloubkou až 10 m a karavanový kemp. Areál Slnečné jazerá nadchne každého milovníka vodních sportů, turistiky a rybaření. V okolí je přitom i dostatek kulturního vyžití. Do tohoto prosluněného turistického ráje se určitě budete chtít ještě vrátit.

Koutek dětských radostí

Užijte si Slnečné jazerá

Užijte si Slnečné jazerá

Areál ohraničuje město Senec z východní strany a pro lepší orientaci je rozdělen na severní a jižní stranu. Nalézá se přibližně 25 km od Bratislavy. Bohaté možnosti ubytování, stravování, vodních sportů a dalších atraktivních služeb umožňují návštěvníkům prožít nezapomenutelné okamžiky na svěžích zelených plážích. Malé děti se mohou vydovádět na hřištích, pro ty nejmenší je zde každoročně připraven „Kútik detských radostí“ s profesionálním pedagogickým dozorem.

© Aquapark Senec

Větší děti ocení tobogany a vodní fotbal v aquaparku na severní straně. Jižní strana láká na fotbalové hřiště s umělým povrchem. Dále můžete využít půjčovny sportovních potřeb, kde mají čluny a šlapadla, zahrát si plážový volejbal nebo vyrazit na tenisový kurt. Během letní turistické sezóny se navíc konají pravidelné diskotéky různého typu. Vítané zpestření představují též rozmanité hudební a zábavné události.

Vyberte si dovolenou na Slovensku

Pestrý výběr ubytování

Ubytování ve vodních vilkách

Ubytování ve vodních vilkách

K dispozici jsou ubytovací zařízení rozličné úrovně, od hotelů přes penziony až po větší chaty. Většina z nich má v nabídce možnost sportovního vyžití a stravování, ať už formou snídaní, polopenzí, plných penzí či vlastního vaření. V rámci hotelových komplexů si lze zahrát tenis, stolní tenis, squash, bowling, biliard, minigolf nebo třeba šipky. Za poplatek si můžete vychutnat masáže nebo zavítat do hotelového bazénu a relaxovat ve vířivce či sauně. Pro ty aktivnější jsou tady samozřejmě i posilovny.

Rodinná dovolená bez starostí: Objevte dětské hotelové kluby v Česku

Čtěte také:

Rodinná dovolená bez starostí: Objevte dětské hotelové kluby v Česku

Výlety po okolí

Shutterstock

Když už jste jednou tady, byla by škoda neporozhlédnout se také trochu po okolí. Jako první se logicky nabízí prohlídka města Senec. Navštivte třeba městské muzeum s expozicí přírody a starších dějin. Sbírky zachycují základní aspekty živé a neživé přírody Sence a představují jeho dávnou minulost.

Poznejte s námi krásy Slovenska

Pokud nechcete zajíždět nikam daleko, ale přesto prahnete po neobvyklých zážitcích, zkuste některý z výletů do 10 km. Podívejte se do muzea včelařství v areálu Včelárskej paseky (Kráľová pri Senci), navštivte oázu sibiřských tygrů necelé 3 km od obce Kostolná pri Dunaji nebo vyzkoušejte vyhlídkový let na letišti Kráľová. Jestli máte rádi koně a toužíte se svézt, zamiřte do jezdeckého areálu Corporex. Farma leží asi 7 km od Sence, v dědině Hrubá Borša.

Smolenický zámek

Smolenický zámek

O něco dál (cca 50 km od Sence) natrefíte na další zajímavá místa, k nimž patří Smolenický zámok s pěkným a udržovaným parkem, jaskyňa Driny nebo mohutný zachovalý hrad Červený Kameň s muzeem a přehlídkou dravců. Zajděte si do hradní pivnice, prohlédněte si podzemní prostory i obranný systém hradu.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Přáli byste si navštívit tuto lokalitu? Stačí si vybrat.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín