Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže? 2. část

Nejkrásnější pláže Řecka, 2. část

Nejkrásnější pláže Řecka, 2. část

Řecko patří mezi dovolenkové stálice a není pochyb o tom, že lví podíl na tom mají nádherné pláže. Na mnoha z nich hrdě vlají modré vlajky udělované za čistotu okolí a kvalitu vody. Dovolte naší specialistce, aby vás seznámila s druhou částí hitparády řeckých pláží na ostrovech Korfu, Kos, Zakynthos, Kefalonia, Samos a Skiathos.

1. Korfu

Paleokastritsa, Korfu

Paleokastritsa, Korfu

Při návštěvě tohoto nádherného zeleného ostrova jsem měla velké štěstí na průvodce. Rodilý Řek, který v mládí studoval v Praze, dodal našim výletům to pravé řecké kouzlo. A tak nemohou opomenout jeho výklad u zálivu Paleokastritsa. Vždy když se budeme cítit pod psa, máme si představit že jsme ptáci kroužící nad tímto nádherným místem. Romantická zátoka obklopená vápencovými skalisky leží jen 25 km od Kerkyry. Podle legend zde leželo bájné Homérovo město Fajáků. Vy si můžete vychutnat jednu ze šesti menších oblázkových plážiček, azurové moře, pestrý podmořský život i krásný výhled na klášter Panaghie Theotokós.

Nudistická pláž Mirtiotissa, Korfu

Nudistická pláž Mirtiotissa, Korfu

Okouzlující je také Avlaki Beach v severovýchodní části ostrova. Půvabná pláž s malými bílými oblázky pozvolna přechází v písčitou. Vstup do moře je velmi pozvolný a zejména děti budou nadšeny z hejn pestrobarevných rybek. Bujná vegetace zajišťuje příjemný stín. Pokud se rádi opalujete nazí, tak rozhodně navštivte pláž Mirtiotissa v Benitses. Jedná se o jedinou oficiální nudistickou pláž na ostrově. Písčité pobřeží přiléhá k vysoké skalní stěně z níž je nádherný panoramatický výhled do okolí.

Nejširší nabídka zájezdů do Řecka

2. Kos

Pláž Mastichari, Kos

Pláž Mastichari, Kos

Jen 20 kilometrů od hlavního města Kos leží letovisko Mastichari, které je zajímavé díky ruinám antického města, vynikajícím rybím restauracím a především krásným plážím. Jemný bílý písek kontrastuje s temně modrým mořem. Zdejší západy slunce jsou prý nejkrásnější na celém ostrově.

Pláž Paradise, Kos

Pláž Paradise, Kos

Jako v ráji si budete připadat na pláži Paradise (7 km od Kefalosu). Dlouhá pláž láká k procházkám bělostným pískem. V hlavní sezóně bývá poměrně přeplněná, ale určitě by byla škoda ji minout.

Pláž Therma, Kos

Pláž Therma, Kos

Kouzelná plážička Therma (10 km od Psalidi) je výjimečná díky léčivým termálním pramenům vyvěrajícím přímo ze skály. Pomáhají při léčbě gynekologických, kožních i pohybových problémů. V chladnějších dnech jsou koupele v hřejivých pramenech obzvláště příjemné.

Léto s tebou: TOP 5 nejoblíbenějších řeckých hotelů

Čtěte také:

Léto s tebou: TOP 5 nejoblíbenějších řeckých hotelů

3. Zakynthos

Pláž Navagio, Zakynthos

Pláž Navagio, Zakynthos

Nejfotografovanější pláží ostrova je určitě Navagio Beach s vrakem pašerácké lodi. Fotogenická je určitě, ale především v hlavní sezóně je zde velmi těsno a romantika se poněkud vytrácí.

Pláž Makrys Gialos, Zakynthos

Pláž Makrys Gialos, Zakynthos

Já mám raději písčito-oblázkovou pláž Makrys Gialos (30 km od Zante) s hlubokou temně modrou vodou a uklidňujícím výhledem na zelené kopce.

Pláž Xigia, Zakynthos

Pláž Xigia, Zakynthos

Svůj osobitý půvab má také malá oblázková Xigia Beach s vyvěrajícími sirnými prameny (v některých místech zbarvují moře do bílé barvy) a četnými jeskyněmi.

Perfektní dovolenou si užijete v Řecku

3. Kefalonia

Pláž Myrtos, Kefalonia

Pláž Myrtos, Kefalonia

Nebudu příliš originální, když označím za nejkrásnější pláž Kefalonie Myrtos Beach. Kombinace vysokých útesů, zelené vegetace a azurového moře je dokonalá. Představte si ještě jemné bílé oblázky a jen stěží budete hledat důvod proč sem nejet.

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

Čtěte také:

Specialistka na Řecko radí: Kde najít nejkrásnější pláže?

4. Samos

Pláž Megalo Seitani, Samos

Pláž Megalo Seitani, Samos

Místo, které bylo dle legend domovem bohyně Héry nabízí velkou porci romantiky. Olivové háje i četné opuštěné plážičky, tak typické pro tento ostrov, lákají turisty toužící po tradiční řecké atmosféře. Písčitá pláž v letovisku Psili Amos může nabídkou poklidnou atmosféru, křišťálově čisté moře i výhled na nedalekou tureckou pevninu. V hornaté severozápadní části ostrova se ukrývá pláž Megalo Seitani (dostupná pouze pěšky) pokrytá jemnými oblázky. Při troše štěstí tady nenarazíte na další po romantice dychtící turisty a vychutnáte si ničím nerušené šumění moře.

Nejširší nabídka zájezdů do Řecka

5. Skiathos

Pláž Koukounaries, Skiathos

Pláž Koukounaries, Skiathos

Krása tohoto ostrova je skryta především v členitém pobřeží zhusta porostlém borovými háji. Není lehké určit nejkrásnější pláž. Mě okouzlila jižní část ostrova. Mohu vřele doporučit Vassilias Beach (1 km od Achlaides) s jemnými oblázky a pozvolným vstupem do moře. K dispozici je bohatá nabídka vodních sportů i stylová taverna. Jen 12 km od hlavního města Skiathos leží letovisko Koukounaries s příjemnou písčitou pláží, lemovanou olivovníky a borovými háji. Pozvolný vstup do moře ocení méně zdatní plavci i rodiny s dětmi. Velmi oblíbené jsou i výlety do nedaleké přírodní rezervace s jezírkem Strouflias.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín