Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střešní bazény v Dubaji: Vykoupejte se v oblacích

Koupání ve střešním bazénu

Koupání ve střešním bazénu Shutterstock

Možná byste tomu nevěřili, ale i v tak moderní a turisty hojně vyhledávané destinaci, jakou je Dubaj, můžete zažít chvilky naprostého klidu a dokonalé relaxace. Navštívit město rekordů, vybudované uprostřed pouště, patří k základnímu turistickému vzdělání. A k tomu, abyste dokonale vstřebali všechny dojmy z okázalé architektury, krásných pláží, luxusních obchodů a rekordních atrakcí, vám skvěle poslouží další z dubajských vymožeností – unikátní střešní bazény, které vám představí novou dimenzi dokonalosti.

TASCA, Mandarin Oriental Jumeira

Střešní infinity bazén, Mandarin Oriental

Střešní infinity bazén, Mandarin Oriental mandarinoriental.com

Vaší vstupenkou do světa luxusních rooftop bazénů může být adults-only klenot, který je součástí stejnojmenné stylové restaurace, situované v šestém patře hotelu Mandarin Oriental. Kromě sluneční lázně na designových lehátkách a koupání v nekonečném bazénu s jedinečným výhledem na Arabský záliv, si tu můžete vychutnat také ledově vychlazený welcome drink, ovocný talíř i ochutnávku ze sezónního menu, připravovaného michelinským šéfkuchařem José Avillezem.

Zájezdy do Dubaje 

Ginger Moon, W Dubai Mina Seyahi

Pohled ze střechy hotelu Ginger Moon

Pohled ze střechy hotelu Ginger Moon marriott.com

O vaši přízeň se v Dubaji bude ucházet také o poznání méně opulentní bazén Ginger Moon, který vám však nabídne nezapomenutelné večerní plavání při západu slunce. Součástí večerních rituálů, oslavujících dubajskou zlatou hodinu, je i hudební doprovod a široká nabídka míchaných drinků. Středy patří v Ginger Moon všem ženám a dívkám, které touží po stylové zábavě s nezaměnitelným panoramatem Dubaje v pozadí.

Equus Pool, Meydan Hotel

Bazén v Meydan Hotel

Bazén v Meydan Hotel themeydanhotel.com

Průzračně čistá, chladivá voda, prostorná terasa, prvotřídní služby, a především poloha v blízkosti futuristického dostihového závodiště Meydan jsou tím, co odlišuje Equus Pool od ostatních dubajských rooftop bazénů. Ať už se sem vydáte po návštěvě napínavého dostihového klání nebo vás k návštěvě zláká poklidná atmosféra, dozajista si tu dobijete baterky na další objevování krás Dubaje i sousedních emirátů.

Ohromující zážitky z pouště aneb Dubaj, jak ji neznáte

Čtěte také:

Ohromující zážitky z pouště aneb Dubaj, jak ji neznáte

Paros, Taj Jumeirah Lake Towers

Relax v Paros, Taj Jumeirah Lake Towers

Relax v Paros, Taj Jumeirah Lake Towers invia.cz

Dubajské léto dokáže být pěkně žhavé. Návštěva designového střešního bazénu, jehož architekti se nechali inspirovat uvolněnou atmosférou řeckého ostrova Paros, vás osvěží podobně jako džbánek chladivé Retsiny. Ze 46. patra hotelu Taj Jumeirah Lake Towers budete mít dokonalý výhled na město, které své skutečné kouzlo odhalí až se soumrakem.

Cloud 22, Atlantis The Royal

Bazén Cloud 22, Atlantis The Royal

Bazén Cloud 22, Atlantis The Royal atlantis.com

S hlavou v oblacích, dokonalým servisem v zádech a designovou terasou vypínající se mezi dvěma věžemi mrakodrapu, si v bazénu s přiléhavým názvem Cloud 22 budete s největší pravděpodobností připadat jako člen královské rodiny. A nebudete daleko od pravdy – v hotelu Atlatis The Royal si dávají záležet na tom, aby se tu každý host cítil jako v bavlnce. Podmanivou atmosféru nekonečného bazénu dokreslují pestrobarevné mozaiky, lehátka umístěná těsně nad hladinou i pětihvězdičkový výhled.

Dovolená v Dubaji

Aura Skypool, Palm Jumeirah

Aura Skypool, Dubaj

Aura Skypool, Dubaj auraskypool.com

Trpíte závratí? Pak pro vás bude návštěva panoramatického bazénu, umístěného v padesátém patře hotelu Palm Jumeirah, velkou výzvou. Nekonečný bazén, ze kterého budete mít celé město jako na dlani, rozhodně stojí za návštěvu. Jedno z nejvíce Instafriendly míst v Dubaji totiž přímo vybízí ke zvěčnění vašeho bronzového opálení v nových plavkách.

Zeta Seventy Seven, Address Beach Resort

Bazén Zeta Seventy Seven, Dubaj

Bazén Zeta Seventy Seven, Dubaj addresshotels.com

Nevyšší vyhlídkové kolo světa Ain Dubai i pulzující ostrov Bluewaters vám budou z výšky 77 pater připadat jako dětské hračky. Bazén, který se vznáší jako fata morgana nad chaosem a pulzujícím životem velkoměsta, je ideálním cílem náročných cestovatelů milujících bohatou zdobnost i vůně gastronomické symfonie, za níž stojí tým zkušených mistrů kuchařů a cukrářů, připravených splnit i ta nejnáročnější přání svých hostů.

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

Čtěte také:

Ohňostroj zážitků aneb Nejlepší zábavní parky v Dubaji

JW, Marriott Hotel Marina

Bazén v JW, Marriott Hotel Marina

Bazén v JW, Marriott Hotel Marina invia.cz

Velkoryse řešený, 50 metrů široký bazén si vás získá nejen příjemným prostředím, ve kterém se snoubí současný design se špetkou orientálních prvků, ale také poklidnou atmosférou, která se prolíná celým prostorem hotelu. Načasujte si návštěvu tak, abyste si stihli z ptačí perspektivy prohlédnout přístav i město za denního světla i po setmění. Nejmenším návštěvníkům je k dispozici vyhrazený dětský bazén.

InterContinetal Dubai Festival City pool

Levitující bazén v InterContinetal City pool

Levitující bazén v InterContinetal City pool ihg.com

Další klenot z pokladnice dubajských rooftop bazénů vás překvapí novým rozměrem moderní architektury. Jedna část prostorného bazénu zdánlivě levituje na boční stěně hotelu – plavání vám tak kromě zdravotních benefitů přinese ještě nezapomenutelný zážitek v podobě netradičního úhlu pohledu na rozpálené ulice města. V hotelu nezapomínají ani na rodiny s malými dětmi, které potěší menší bazén, brouzdaliště i moderně vybavená herna.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín