Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taba: Sedm důvodů, proč vyrazit do oázy odpočinku a království korálů

Dovolená v Tabě, Egypt

Dovolená v Tabě, Egypt Shutterstock

Máte pocit, že kvůli hlavě plné starostí vidíte rudě? Pak je nejvyšší čas zavítat k břehům Rudého moře. Zapomeňte na přeplněné destinace a objevte ukrytou egyptskou prázdninovou perlu, letovisko Taba. Přivítá vás nespočet působivých památek, zlatých pláží i skvostů matky přírody. Užijte si svoji příští dovolenou na Sinajském poloostrově!

1. Pláže jako oázy odpočinku

Pláž v letovisku Taba, Egypt

Pláž v letovisku Taba, Egypt Shutterstock

Pokud se řadíte k milovníkům nádherných písečných pláží, na pobřeží Taba zajásáte radostí. Na jemném písku můžete trávit dlouhé hodiny stavbou hradů, skákat ve vlnách nebo jen tak nečinně chytat bronz na lehátku. Pod vřelými slunečními paprsky vám určitě přijde vhod i oblíbený koktejl v některém z luxusních plážových barů. Největší předností zdejších pláží je klid a soukromí, které byste v jiných egyptských lokacích hledali jen ztěžka.

Zájezdy Taba

2. Podmořský ráj plný barev

Podmořská korálová zahrada v Tabě

Podmořská korálová zahrada v Tabě Shutterstock

Za tím nejkrásnějším, co Taba nabízí, se musíte vydat pod hladinu moře. Žně budou mít všichni vyznavači šnorchlování a potápění. Díky teplému podnebí jsou zdejší vyhřáté vody vhodné k ponorům po celý rok. Pokud se na vás usměje štěstí, budete proplouvat kolem mořských koníků, rejnoků nebo třeba barakudy. Největším lákadlem jsou pestrobarevné korálové útesy, kterými je zdejší pobřeží doslova poseté. Zdejší mělké vody bez silných proudů jsou ideální i pro začátečníky. 

3. Vodním sportem ku zdraví

Kitesurfing

Kitesurfing Shutterstock

Nestačí vám ke spokojenosti pouhé lenošení na lehátku? Vězte, že v Tabě nebudete odkázáni jen na plážovou zahálku. Na své si tu přijdou sportovní nadšenci i milovníci přiměřeně zvýšené hladiny adrenalinu. Zdejší břehy jsou jako stvořené k tomu, abyste vyzkoušeli kitesurfing. Kdo chce zakusit svobodu, kterou s sebou sjíždění vodní hladiny přináší, ať naskočí na prkno poháněné speciálním drakem. Brázdit mořskou hladinu můžete také na vodních lyžích.

Objevte Egypt, jak ho neznáte: Představujeme středomořské letovisko Marsa Matrouh

Čtěte také:

Objevte Egypt, jak ho neznáte: Představujeme středomořské letovisko Marsa Matrouh

4. Na křižovatce tří zemí

Zeď nářků v Jeruzalémě

Zeď nářků v Jeruzalémě Shutterstock

Vyšlápněte k výšinám a nahlédněte do oken tří dalších států: Jordánska, Izraele a Saúdské Arábie. Anebo se je rovnou vydejte prozkoumat. Na show bystrých králů mořských vod vyrazte do delfinária v izraelském přístavu Eilat. Skalní město Petra za jordánskými hranicemi, otvírá své brány všem, kteří touží spatřit opravdový historický a archeologický skvost, jež bývá označován jako nový div světa. Ujít by vám neměla ani jeruzalémská Zeď nářků, jakožto nejposvátnější židovská stavba a poutní místo tisíců věřících z celého světa. 

5. Po stopách historie a krásy korálů

Faraónův ostrov, Egypt

Faraónův ostrov, Egypt Shutterstock

Až se vynadíváte na krásy podmořského světa u hotelových pláží, vydejte se na Faraonův ostrov. Místo je od letoviska vzdálené pouhých 7 km a přivítá vás dokonalá podívaná na souši i ve vodě. U břehů ostrova se můžete potopit k útesům bohatým na nejrůznější druhy pestrých korálů. Kromě přírodní galerie se o vaši pozornost bude prát i starobylý hrad, jehož silueta se zrcadlí v okolních tyrkysových vodách. V minulosti byl dlouhá léta okupován křižáky a dnes patří k nejvýznamnějším atrakcím v celém širém okolí.

Dovolená Taba

6. Romantika ve dvou

Hrad Zaman

Hrad Zaman castlezaman.com

Chcete si užít nerušenou romantiku na atraktivním místě? Pak jste na správné adrese. Díky tomu, že většina turistů stále preferuje jiné egyptské lokality, zůstávají zdejší uličky prosté davů i zástupů turistů. Plánujete-li láskyplný únik za hranice všedních dní a zároveň očekáváte vysoký standard služeb, je pro vás Taba trefou do černého. Překvapte svou lásku výšlapem k Hradu Zaman, za jehož zdmi ochutnáte jak kouzla historie, tak gastronomické speciality ve zdejší vyhlášené restauraci. Třešničkou na dortu může být třeba romantická koupel v bazénu s výhledem na hladinu moře. Pokud dorazíte při západu slunce, naskytne se vám takový výhled, nad kterým zaplesá srdce i toho největšího škarohlída.

Dovolená s dětmi v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější rodinné hotely

Čtěte také:

Dovolená s dětmi v Egyptě: Představujeme nejoblíbenější rodinné hotely

7. Vzhůru na barevný výlet

Barevný kaňon v Sinajské poušti

Barevný kaňon v Sinajské poušti Shutterstock

Zpestřete si svou přímořskou dovolenou výletem do Barevného kaňonu. Vydejte se přes okouzlující scenérie Sinajské pouště k místům, která příroda vymalovala jako malířské plátno. Krásné skalní útvary hrající teplými barevnými odstíny budou ozdobou vašich dovolenkových fotografií. V závislosti na denní době spatříte třpytící se bílé, žluté, fialové či červené tóny pískovce, ze kterého eroze a zub času vykřesaly malá umělecká díla. V oáze můžete potkat beduíny a během výkladu jednoho z průvodců nasát zajímavosti z jejich prostého stylu života, zdejší zvyky i obřady.

Cestujte bez obav: Nabízíme komplexní cestovní pojištění

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín