Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Valentýn ve znamení exotiky: Vyznejte lásku romantickou dovolenou

Vyznejte lásku romantickou dovolenou

Vyznejte lásku romantickou dovolenou Shutterstock

Možná už vám chybí slunce a moře, možná si už se svou drahou polovičkou už trochu lezete doma na nervy, možná potřebujete změnu a dobít baterky... Což takhle zmizet? Vyznejte lásku dovolenou a užijte si spolu dokonalé dobrodružství v exotice!  

Starobylý Egypt

Egypt

Egypt Shutterstock

Pro ty, kdo chtějí strávit dovolenou v zemi faraonů a pyramid, máme hned několik tipů. Pro romantickou dovolenou může být ideální volbou Hurghada, známá barevnými korálovými útesy a rozlehlými resorty. Pobavte se ve vodním světě Makadi Bay, dovádějte s delfíny v Dolphin Worldu nebo se projděte po prominentním Marina Boulevardu. Jen 18 km od Hurghady leží letovisko Sahl Hasheesh s prvotřídními hotely a nedotčeným bílým pískem. Dobrou možností je také residenční resort El Gouna, letovisko Sharm El-Sheikh s širokou škálou lázní, ráj šnorchlování Marsa Alam nebo vyhlášená potápěčská lokalita Dahab.

Prožijte sv. Valentýn v Egyptě  

Nablýskané emiráty

Ras al Khaimah

Ras al Khaimah Shutterstock

První volbou pro romantický útěk do Spojených arabských emirátech je bezesporu Dubaj. Nenechte si ujít návštěvu tamní nádherné Zázračné nebo Motýlí zahrady, nejvyššího mrakodrapu světa Burj Khalifa, pláže Jumeirah, ani oblast jezer Al Quadra, ideální pro romantický piknik. Sousední emirát Ras al Khaimah nabízí úchvatný výhled na horskou scenerii Hajar a je domovem nejlepších pláží SAE. Kromě luxusních hotelů, písečných pláží a atraktivní poloze 45 minut od Dubaje nabízí mimo jiné také svěží zeleň hor a původní vesnice lovců perel. Zažijte emirát, který je pokladnicí nezapomenutelných zážitků. Nejen děti nadchnou motokáry, vodní sporty, safari s pohonem všech čtyř kol nebo nejdelší zipline na světě. 

Relaxujte v emirátech  

Rajské Maledivy

Maledivy platí za jedny z nejhezčích ostrovů na planetě. Pláže, laguny, korálové útesy a bohatý podmořský život, to vše vytváří dokonalou kulisu pro romantickou dovolenou. Hlavní město Malé je domovem moderních obchodů, rybích trhů a elegantních restaurací. Nejlepší lokality pro potápění, tyrkysové moře a vily umístěné nad vodou magneticky přitahují zamilované z celého světa. Navštivte např. ostrovy Hulhumale, Maafushi nebo Kuramathi. Pokud jste Maledivy ze svatební cesty museli vynechat, nesmutněte, protože právě den sv. Valentýna by mohl být perfektní příležitostí to napravit...

Splňte si sen na Maledivách  

Voňavý Zanzibar

Dokonalá pláž na Zanzibaru

Dokonalá pláž na Zanzibaru Shutterstock

Dalším plážovým rájem je Zanzibar, kde můžete se svou láskou sledovat vlny Indického oceánu. Není žádným překvapením, že Zanzibar má rozhodně co nabídnout, pokud jde o valentýnské výlety pro páry. Neexistuje snad lákavější únik z reality než na idylické pláže ve stínu kokosových palem a s azurovou vodou okolo. Můžete se přihlásit na kurz šnorchlování nebo vaření, kde vám místní šéfkuchaři prozradí své triky. Zanzibar je totiž kolébkou hřebíčku, skořice a dalšího koření...

Zažijte romantiku na Zanzibaru 

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín