Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyrazte se ohřát do exotiky: 3 destinace, 3 kontinenty a jediná Hakuna matata

Dovolená v exotickém ráji

Dovolená v exotickém ráji Shutterstock

Užili jste si už dosyta všechny krásy zimy a tajně pokukujete po dobrodružství s příchutí exotiky? S našimi horkými tipy snadno přeřadíte na nižší rychlost a necháte se unést do míst, která jsou ztělesněním dokonalé dovolené.

Gurmánská Dominikánská republika

Západ slunce v Dominikáně

Západ slunce v Dominikáně Shutterstock

Určitě už jste slyšeli o bělostných plážích, fantastickém podmořském světě, lesku hotelových resortů a panenské přírodě Dominikánské republiky. Karibskému ráji hraje do karet také skvělá kuchyně. Milujete ostrá jídla? Žádný problém, stačí si objednat mofongo, připravované z masa, směsi koření a zelených banánů. Relaxaci na pláži můžete proložit svačinou v dominikánském stylu. Chuť na sladké spolehlivě zaženou sladké placky s ananasem, oříšky a karamelem. Skvělou tečku za dnem stráveným putováním po národních parcích udělá talíř plný masové speciality zvané la bandera Dominicana. A úžas nad krásou slunce, zapadajícího do vln Karibiku si vychutnáte nejlépe nad sklenkou sladce vonícího dominikánského rumu.

Zájezdy do Dominikánské republiky

Romantický Zanzibar

Pláže na Zanzibaru

Pláže na Zanzibaru Shutterstock

Zní vám v uších svatební zvony nebo vás jen láká představa dnů strávených na ostrově omývaném vodami Indického oceánu? Je jen málo míst, která jsou přímo předurčena k milostným vyznáním. Vzduch vonící vanilkou, skořicí a hřebíčkem je stejně podmanivý jako šumění vln i jedinečná atmosféra křivolakých uliček historického města Stone Town. Zanzibar je unikátní v mnoha ohledech. Okouzlí prolínáním africké a arabské kultury, nekonečnými bílými plážemi, opojnou chutí dokonale uzrálého ovoce, sluncem dodávajícím energii, cestami za poznáním i historií, jež nadchne milovníky dobrodružných románů. Ve stínu palem, které lemují rajskou zátoku Ponwge, možná i vy zahoříte touhou dávných obchodníků s kořením. Pro svůj vonný náklad nebudete muset podstupovat strastiplnou cestu divokým vnitrozemím. Stačí jen navštívit některou z farem, specializujících se na pěstování koření. Kromě balíčků zaručeně čerstvého koření a netradičních zážitků vám Zannzibar ukáže vaše oblíbená dochucovadla ve zcela novém světle. Strouhání muškátového oříšku vás pokaždé přenese zpátky na nádherný ostrov, kde zní hlasité Hakuna matata. Žádný spěch, na Zanzibaru vládne pohoda.

Objevte s námi Zanzibar

Pohodové Emiráty

Nekonečný bazén v Dubaji

Nekonečný bazén v Dubaji Shutterstock

K tomu, abyste okusili jemný bílý písek a nechali se omladit o pár let kouzlem mořských minerálů, nemusíte cestovat přes půl světa. Spojené Arabské Emiráty nejsou jen Dubaj, ale také emirát Fujairah, proslulý úchvatnými plážemi a pestrým podmořským životem, či tajemná poušť i přehlídka světových rekordů v Abu Dhabi. Prohřáté moře, moderní infastruktura, vynikající jídlo a nepřeberné množství zábavních možností činí Spojené Arabské Emiráty ideální destinací pro pohodovou rodinnou dovolenou. Vždyť kde jinde můžete během krátkého času zažít adrenalinovou jízdu na nejrychlejší horské dráze světa, projížďku na velbloudech, chvilku rozjímání v útrobách mešity Jumeirah Mosque, procházku pouštními oázami, bruslení v největším nákupním centru světa, ochutnávku sladkostí v největším obchodě s cukrovinkami na světě, prohlídku muzea vystavujícího fosilie dinosaurů i skutečný meteorit či piknik na liduprázdné pláži emirátu Sharjah. Zima v Emirátech může být přesně taková, jakou si ji vysníte.

Dovolená v Emirátech

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín