Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za zábavou do Las Vegas, nejvíce vzrušujícího města planety!

Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas je největším městem Nevady a centrem Metropolitní oblasti Las Vegas, v níž se nalézají také města North Las Vegas a Henderson. Celá oblast patří k nejvíce se rozvíjejícím v USA a je známá zejména bujarým nočním životem. Prozkoumejte ji s námi! Existují desítky populárních atrakcí a restaurací, o nichž slyšela většina lidí, ale také je tu řada úžasných míst, jimž se nedostalo tolika uznání.

Známá i neznámá lákadla Las Vegas

Srdcem oblasti je ulice Las Vegas Boulevard a hlavně část Las Vegas Strip. Tato zábavní destinace je jistojistě nejzajímavějším úsekem města. Nachází se v ní většina hotelových komplexů, které jsou současně obřími kasíny. Osmnáct z pětadvaceti největších hotelů světa stojí právě zde. Krom toho tady mají své místo četné kluby, lahodné restaurace a cukrárny (včetně M&M Store, kde se seznámíte s historií cukrovinek) a neuvěřitelné památky, jaké jinde nenajdete. Pravděpodobně již víte, že MGM Grand hostí některé z nejlepších koncertů a sportovních událostí v okolí. Nebo že Fremont Street je skvělým místem pro párty. Ovšem některé z nejzajímavějších atrakcí Las Vegas nejsou tak známé. Můžete tu objevit mnohá skrytá tajemství. Ve skutečnosti jsou některá ukryta dokonce záměrně. Tyto podniky nevykupují reklamní bilboardy a jejich zaměstnanci nestojí s letáky u dveří, aby vás nalákali dovnitř. Musíte je najít sami. Jedním z nich je „Tajná pizza v Cosmopolitanu“. Podává se zde jedna z nejlepších pizz ve městě. Když vstoupíte do kasina, nenajdete žádné náznaky existence tohoto podniku, ale věřte, že tam někde je! Poptejte se, někdo vám ho jistě pomůže nalézt.

Las Vegas Strip

Las Vegas Strip

Jaká další místa si nezískala tolik publicity jako jiná, ale určitě stojí za návštěvu? Například muzeum erotického dědictví, věnující se sexuální výchově, anebo Ellis Island Casino & Pivovar, kde si vaří vlastní pivo a jsou v tom poměrně dobří. K dalším skrytým pokladům Las Vegas můžeme započítat i Red Rock Canyon, Burlesque Hall of Fame či Zombie Apocalypse Store.

Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

K přepravě mezi sedmi hotely po celé délce Stripu vám poslouží monorail neboli jednokolejka. Taxi při cestování po Stripu není nejvhodnější kvůli ustavičným zácpám. V dalších částech města zajišťují dopravu autobusy. 

Monorail v Las Vegas

Monorail v Las Vegas

Las Vegas = město bez dětí? To už neplatí!

Las Vegas bývalo známé jako zóna „bez dětí“. To se začalo měnit koncem 80. let se vzestupem „mega“ středisek, jako je MGM Grand, Treasure Island, Luxor, Bellagio a Mandalay Bay. Tyto komplikované tematické destinace se zaměřují na rodiny. Jejich cílem bylo přilákat turisty, kteří se zajímají o víc než jen hazardní hry.

V současnosti nabízí město řadu rodinných aktivit i mimo oblast. K těm patří zmíněný Red Rock Canyon se snadnými i náročnými turistickými a cyklistickými stezkami. Díky jedinečným vlastnostem, živočichům a rostlinám navštíví kaňon každý rok přes milion lidí. Dále je tu Hoover Dam, dlouho považovaný za jeden z největších inženýrských úspěchů všech dob. Atrakce (35 km jižně od Las Vegas) zahrnuje prohlídky s průvodcem, muzea a spoustu úžasných výhledů.

Hoover Dam

Hoover Dam

Dalším místem, podle časopisu Nevada dokonce „nejlepším místem pro děti v jižní Nevadě“, je Springs Preserve. Děti si tam mohou užít interaktivní výtvarné vědy, přírodní exponáty, živé zvířecí přehlídky, turistiku a další speciální programy. Mezi sezónní bonusy patří Dino Summer, motýlí exponáty, filmové noci aj. Konečně uveďme ještě Trampolínový SkyZone Park. Krom trampolínového parku tu najdete pěnovou zónu s více než deseti tisíci pěnových kostek a basketbalové hřiště. Kvůli nesmírné popularitě tohoto místa je dobré zakoupit vstupenky online.

Springs Preserve

Springs Preserve Renee

Aktivity na břehu

V roce 1993, vlivem rostoucího rodinného trendu, byl v hotelu Circus Circus otevřen krytý zábavní park Adventuredome. Nabízí zábavu všem věkovým skupinám, vedle jízdy na horské dráze např. minigolf, horolezeckou stěnu, hernu aj. Jedna jízda na dráze stojí 12 $, doporučuje se tedy zakoupit celodenní průkaz.

Adventuredome

Adventuredome

V Mandalay Bay najdete akvárium Shark Reef a v něm žraloky, krokodýly, piraně, mořské želvy a spoustu exotických ryb. K dispozici je také dotykový bazén pro praktické zkušenosti s některými z přátelských mořských tvorů. Vstupné začíná na dvanácti dolarech pro děti a osmnácti pro dospělé.

Akvárium Shark Reef

Akvárium Shark Reef Daniel Ramirez

Pokud toužíte plavit se na gondolách po benátských kanálech, ale neplánujete v dohledné době cestu do Itálie, můžete si tento sen splnit v Las Vegas! Tam vaši rodinu pobaví plavba s gondoliérem, který vám zazpívá italské písně. Jedna taková plavba za 20 $ trvá asi 15 minut a zúčastnit se jí mohou čtyři osoby.

Plavba na gondole v Las Vegas

Plavba na gondole v Las Vegas

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín