Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zážitkové plavby: Lodí přímo do ráje

Dovolená na lodi

Dovolená na lodi Shutterstock

Představte si, že byste během tří týdnů zvládli prozkoumat místa, která už jen svým názvem vzbuzují dojem ryzí exotiky. A to vše bez toho, abyste museli trávit čas vybalováním kufrů a zdlouhavými transfery. Na zážitkové plavbě po vodách jižního Pacifiku čekejte nečekané! Z pohodlí luxusní kajuty se vám v celé kráse představí tropický ráj Fidži, impozantní Americká Samoa, romantické Cookovy ostrovy i fantastické pláže Francouzské Polynésie. Vychutnáte si nádhernou přírodu, tyrkysové laguny a neuvěřitelnou faunu. To vše na palubě luxusní lodě, kde vás obklopí všudypřítomný luxus a příjemně kosmopolitní atmosféra.

Cesta lodí i ochutnávka nejkrásnějších míst planety

Loď Norwegian Sun

Loď Norwegian Sun www.ncl.com

Ještě, než se proměníte v novodobé mořské vlky, vězte, že plavby jsou ideální pro cestovatele, kteří hledají vyváženou kombinaci luxusu, dobrodružství a relaxace. Nejen, že na palubě lodi Norwegian Sun budete zahrnuti komfortem a zábavou, ale budete mít i možnost objevovat některá z nejexotičtějších míst naší planety. Každá zastávka má své specifické kouzlo – od bělostných tropických pláží, po divoké hory, živá města, kulturní poklady až po nezapomenutelné západy slunce nad oceánem. Věřte, že originálnější výhledy z okna pokoje, vám nenabídne ani ten nejluxusnější hotelový resort.

Okružní plavby

Fidži: Tropický ráj s vřelou pohostinností

Pláž na Fidži

Pláž na Fidži Shutterstock

Fidži je snem každého milovníka přírody a pláží. Na ostrovech najdete tyrkysově modré laguny, korálové útesy a bělostné písečné pláže, ideální pro šnorchlování a potápění. Kromě pláží se vyplatí navštívit vesnice, kde můžete ochutnat tradiční pokrmy a pozorovat život místních v absolutním souznění s přírodou. Fidži je známé svými tropickými deštnými pralesy a nespoutanými vodopády. Na vaši dobrodružnou plavbu vyplujete z přístavu Lautoka. Druhé největší město na Fidži je díky rozsáhlým plantážím cukrové třtiny známé také jako Sugar Town. Poté, co se seznámíte s elegantním vybavením vaší kajuty, budete mít dostatek času na průzkum lodi. K dispozici vám bude bazén, vířivka, fitness centrum s panoramatickým výhledem na oceán, dětský klub, několik restaurací, wellness centrum, salón krásy i široká nabídka sportovních a kulturních akcí. Po dni plném zábavy oceníte nedotčenou krásu ostrova Dravuni. Jeden z nejméně obydlených ostrovů v oblasti vyniká malebnými plážemi a úchvatným podmořským životem.

Metropole Suva vám představí odlišnou tvář Fidži. Získá si vás živou atmosférou, množstvím restaurací, kaváren, obchůdků, tradičními trhy i půvabem koloniální architektury. Nezapomeňte navštívit některé z muzeí, kde se dozvíte zajímavé informace o historii regionu. Až se vylodíte na Savusavě, nenechte si ujít návštěvu trhů, kde vás obklopí vůně exotického ovoce i květin, zajímavé řemeslné výrobky i zaručeně čerstvé plody moře. Ty vám naservírují i ve zdejších restauracích s výhledem na oceán. Po odpočinku na nekonečných písčitých plážích můžete nasadit šnorchl a přesvědčit se, zda jsou zdejší podmořské scenérie skutečně jedny z nejkrásnějších na světě.

Ekvádor, Amazonie a Galapágy: Opojení nespoutanou přírodou

Čtěte také:

Ekvádor, Amazonie a Galapágy: Opojení nespoutanou přírodou

Americká Samoa: Sopečná divočina

Pago Pago, Americká Samoa

Pago Pago, Americká Samoa Shutterstock

Po dni plném relaxace na lodi vám otevře svou náruč Americká Samoa. Ostrovní území s divokou přírodou, ve které se snoubí sopečné vrcholy, husté deštné pralesy a nádherné pobřeží, vás dozajista uhrane svou nespoutanou krásou. Můžete navštívit národní park, kde po vzoru dávných mořeplavců prozkoumáte deštné pralesy plné exotické fauny a flory i nádherné pláže, které si pro své hnízdění vybraly vzácné mořské želvy. Nezapomeňte ani na návštěvu tradiční vesnice Pago Pago, kde domorodí obyvatelé udržují tradiční způsob života včetně slavnostních tanců a řemesel. Originálním suvenýrem z cesty mohou být tradiční šaty zdobené samojským vzorem. Úchvatné výhledy na oceán i okolní ostrovy zažijete během procházky po útesech.

Cookovy ostrovy: Nedotčené pláže a dechberoucí podmořský život

Ukázka domorodých tanců v Rarotonga

Ukázka domorodých tanců v Rarotonga Shutterstock

Cookovy ostrovy vás přivítají svými dlouhými plážemi, bílým pískem, vysokými palmami a křišťálově čistými vodami oceánu. K nejoblíbenějším kratochvílím tu patří šnorchlování a potápění, zejména v laguně Aitutaki, která je známá svou průzračností a pestrým podmořským životem. Sílu tropického slunce a opojnou chuť zdejších drinků okusíte i na ostrově Rarotonga. Srdce Cookových ostrovů potěší vaše chuťové buňky bohatou nabídkou tradiční kuchyně ve stylových rodinných restauracích a široké písčité pláže vás přesvědčí o tom, že lenošení není hřích. Na ostrovech můžete objevovat také domorodé vesnice a kulturní památky, které vám přiblíží historii a tradice Polynésie. Cookovy ostrovy jsou ideálním místem k odpočinku i aktivnímu objevování.

Poznávací zájezdy

Francouzská Polynésie: Ostrovy snů

Ostrov Bora Bora, Francouzská Polynésie

Ostrov Bora Bora, Francouzská Polynésie Shutterstock

Ve Francouzské Polynésii navštívíte ikonické ostrovy, jako jsou Bora Bora s dechberoucími lagunami, kde vám budou dělat společnost hejna barevných rybek, mořské želvy i skotačící delfíni. Raiatea, největší ze závětrných ostrovů, má příjemně magickou atmosféru, a právě tady se nejlépe vžijete do pocitů dávných mořeplavců. Nečekejte tropické bary a turistická lákadla. Zamiřte na některou z pláží nebo za dávnou historií do starobylého komplexu Marae Taputapuatea. Moorea, ostrov zeleného sametu, byl kulisou mnoha filmů i reklam a pro mnohé cestovatele je dokonalým ztělesněním ráje. Členité pobřeží s mnoha lagunami vám zajistí dokonalé soukromí a milovníci turistiky mohou zdolat některý ze zdejších vrcholů. K těm nejvyhledávanějším patří Žraločí zub, který vám vaši námahu vynahradí jedinečnými výhledy, divokou přírodou i osvěžením ve vodopádech. Turistickou obuv využijete i na ostrově Tahiti, který je známý nejen všudypřítomným luxusem, ale také zelenými údolími, vodopády, archeologickými nalezišti a strmými útesy. Můžete navštívit i trhy, kde se prodávají místní produkty a krásné, ručně vyrobené perlové šperky. Bora Bora, často označovaná jako perla Pacifiku, je synonymem pro luxus a romantiku. Krásné laguny s možností šnorchlování či potápění s mantami a žraloky budou dalším ze skvělých zážitků na vaší nezapomenutelné plavbě.

Zájezdy na míru pro ty nejnáročnější

Chcete zažít skutečně luxusní dovolenou? Pak se svěřte do rukou Invia Premium. Vyslechneme všechna vaše přání a naplánujeme pro vás dovolenou šitou na míru. Zkušení odborníci sestaví vaši cestu přesně podle vašich představ. V rámci Invia Premium máte zaručen přednostní přístup a nejlepší servis. Svěřte se do našich rukou a objevujte s námi ty nejkrásnější kouty světa, nejluxusnější hotely a služby. 

Invia Premium

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Líbí se vám tento článek?

Můžete ho snadno sdílet na sociálních sítích se svými přáteli.

Baví vás psát o zajímavých místech světa?

Hledáme nové nadšené kolegy do týmu, kteří by psali pro tento blog.

Chci psát pro tento magazín