Burkina Faso
-
Místní kuchyně
Hlavní ekonomický sektor v Burkina Faso je zemědělství. Zaměstnává 80% obyvatelstva a vypěstované plodiny tvoří základ místní kuchyně. Pouze na jihu a jihozápadě země naleznete půdu vhodnou k zemědělským účelům. Pěstuje se čirok, proso, kukuřice, podzemnice olejná, rýže, ořechy, sladké i obyčejné brambory. Další skupina lidí se věnuje pastevectví. K oblíbeným pokrmům patří rýže s různými omáčkami, kořeněné hovězí maso, maso na jehle, tvz. brochette, kuře na desítky způsobů nebo čerstvé ryby. Přílohu tvoří místní zelenina zpracovaná do salátů a směsí. Burkina Faso vyrábí vynikající palmové víno. Dobré jídlo můžete zapít i pivem Brakina nebo čirokovým pivem. Zemědělci prodávají své plodiny na trhách, pro které jsou typické ženy nosící zboží v mísách na hlavách bez přidržování nákladu rukama.