Džibutsko
-
Místní kuchyně
Džibutská kuchyně v sobě mísí vlivy lokálních kočovných kmenů, Somálska, Etiopie, Asie a muslimské kuchyně halal. Dobrá snídaně zpříjemňuje obyvatelům Džibutska každé ráno. Šálek čaje a chlebová palačinka laloh tvoří tradiční start dne. Laloh se připravuje na sladko s medem nebo ve slané verzi. Někteří obyvatelé preferují teplou polévku nebo omáčku ze zeleniny a hovězího masa. Mezi oblíbené menu oběda a večeře patří rýže s hovězím nebo kozím masem servírovaným se sladkými banány. Grilované maso často doplňují těstoviny. Takzvaná kotlíková jídla patří nevyhnutelně k džibutské kuchyni. Polévky a směsi ze zeleniny a masa dochucené šafránem či skořicí můžete ochutnat v restauracích v hlavním městě. Typickou polévku Fah-fah by měli vyzkoušet pouze lidé zvyklí na pikantní jídla. Milovníci sladkostí ocení dezerty připravované z medu. Oslavy doprovází slané zákusky Sambusa. Trojúhelníčky z těsta jsou plněné zeleným pepřem, rybím nebo kozím masem. Malý hlad ukonejší tradiční ovesná kaše s mlékem a kmínem nebo kousek ovoce, například manga, guavy nebo banánu.