Etiopie
-
Místní kuchyně
Etiopská kuchyně si zakládá na kořeněných pokrmech. Čím více vás jídlo štípe na jazyku, tím lépe Etiopanům chutná. I děti vyhledávají pálivé papričky nebo silně kořeněné maso. Připravují se směsi ze skopového, kuřecího, kozího a výjimečně i hovězího masa. Konzumace vepřového je zakázána. Směs doplňuje zelenina nakrájená na kousíčky a dušená společně s masem.
Příbor v Etiopii nepotřebujete. Pravá ruka vám vynahradí nůž a místo vidličky použijte tradiční placku indžera.
Těsto z obilniny podobné prosu se smaží na pánvičce nad ohněm, až se utvoří placka s průměrem až 80 centimetrů. Přikusuje se k čemukoliv, ať už snídáte nebo večeříte. O hygienu v lepších stravovacích zařízeních se nemusíte obávat. Ve větších městech se restaurace zaměřují i na evropskou kuchyni. V oblibě jsou italské těstoviny a pizza a řecké saláty. Pokud vám etiopská kuchyně nevyhovuje, můžete si na tržištích nakoupit čerstvé suroviny a uvařit si dle libosti vlastní speciality.