Hongkong
-
Místní kuchyně
Jídlo je jedna z věcí, která dělá z Hongkongu jedinečné místo. Hongkong je místem s největší koncentrací restaurací a kaváren na světě. Z místní kuchyně můžete ochutnat Dim Sum, což je tradiční pokrm čínské kuchyně. V malých bambusových koších jsou servírované knedlíčky vyrobeny obvykle z rýžového těsta a plněné vším možným, od zeleniny po krevety a maso. Vše je ještě ochucené směsí koření a bylinek a namáčí se do všudypřítomné sójové omáčky. Další specialitou místní kuchyně je jídlo nazvané Hot Pot. Uprostřed stolu určeného pro více osob je varná deska, na kterou vám postaví velký hrnec s připraveným vývarem. Pak už vám obsluha nosí různé druhy masa, plody moře, zeleninu, houby, vše v syrovém stavu a každý si podle vůle bere ze stolu co chce a nechává vařit v hrnci s vroucí vodou. A zase si všechno ještě můžete dochutit v miskách s nejrůznějšími omáčkami. Cena za obsluhu již zahrnuta v celkové ceně, takže spropitné zde není očekávané.