Irán
-
Místní kuchyně
Íránská kuchyně je velmi zdravá. Íránci jedí hodně ovoce a zeleniny, z masa hlavně jehněčí a kuřecí. Najíst se zde dá v místních restauracích, ale i ve fastfoodových řetězcích. V Íránu najdete různé druhy pečiva, prý nejlepší rýži na světě a velké množství různých gulášů, směsí masa se zeleninou. Také se setkáte s netradičním použitím sušeného ovoce či ořechů v hlavních pokrmech. V Íránu se jídlo nedělí na předkrm, hlavní chod a dezert, vše je vystaveno tak, abyste mohli jídlo obdivovat a vybírat si. Je velmi pěkně naaranžované, vyzdobené, barevné a voňavé. A určitě nikoho neurazíte, pokud si přidáte. Naopak, v Íránu je to považováno za poklonu kuchařce. Čím více toho sníte, tím víc hostitele potěšíte.