Jižní Korea
-
Místní kuchyně
Korejská kuchyně je založena na rýži, zelenině a masu. Využívá se sezamový olej, sójová omáčka, sůl, česnek, zázvor, chilli pasta a zelí. Korejské národní jídlo se jmenuje kimči. Jde o pikantní křupavý salát připravený z nakládané zeleniny. Podává se jako příloha v každou denní dobu a v restauracích ho obvykle dostanete k jídlu zdarma. Polévka je chápána jako součást hlavního jídla. Polévky guk se připravují z masa, měkkýšů a zeleniny. V oblibě jsou nudle a nudlové pokrmy. Ochutnejte speciality, jako jsou bibimbap (směs zeleniny, masa, vajec a rýže), bulgogi (plátky hovězího masa marinovaného v sójové omáčce), jeon (pikantní palačinky s mořskými plody a jarní cibulkou) a jjigae (dušené maso v omáčce).
Oblíbený alkoholický nápoj sodžu se pálí z rýže, batátů nebo ječmene a má asi 22 % alkoholu. Korejské pivo je oproti tomu našemu sladké a vyrábí se z rýže. Na trhu dominují pivovary Hite Brewery a Oriental Brewery. Zajímavou směsicí chutí jsou rýžová, ovocná a bylinná vína. Běžně se popíjejí čaje a Korejci si zakládají na čajových rituálech. K nealkoholickým nápojům patří punče, sladké rýžové šťávy, džusy a bylinné limonády. Voda z kohoutku je pitná.
Menu v restauraci se pohybuje od 10 000 do 20 000 KRW. Dobře se najíte jak v luxusních podnicích, tak v menších jídelnách a ve stáncích s pouličním občerstvením. Mezinárodní řetězce jsou zastoupeny firmami McDonald´s a Burger King.