Jordánsko
-
Místní kuchyně
Hlavním jordánským pokrmem, který musíte rozhodně ochutnat, je švarma. Trochu připomíná gyros, protože je to chlebová placka, do které se dávají různé náplně. Jinak se v Jordánsku najíte kdekoliv a kdykoliv, malé resturace či bufety jsou na každém rohu. Samozřejmě v době ramadánu jsou pravidla trochu jiná. Typická je arabská kuchyně, ochutnat můžete kuskus nebo např. falafel. Dalšímy typickými potravinami je skopové či jehněčí maso, hodně zeleniny i ovoce a samozřejmě rýže nebo ryby. Mezi typické potraviny patří dále manfas, což je skopové maso v jogurtu s cibulkou a s rýží. Na každém rohu je k dostátní kebab. Vodu pijte rozhodně jen balenou a pozor na led, které může být vyroben z nebalené vody. Co se alkoholu týká, tak jeho požívání je omezené, někde zakázané, v době ramadánu je situace úplně jiná. Z alkoholu se zde pije arak, který se vyrábí z vinné révy a anýzu. Oblíbené je také pivo. Pokud máte rádi jídlo z fast foodů, tak si taky přijdete na své. Svoje provozovny tu mají všechny obří řetězce, hamburgery tu patří k oblíbený pokrmům.