Kamerun
-
Místní kuchyně
Kamerun ležel odedávna na křižovatce národů a každý z nich s sebou přinesl tradiční recepty a speciality. Místní kuchyně je silně závislá na podnebí a plodinách, které se v jednotlivých částech Kamerunu pěstují. K hlavním ingrediencím patří kasave, rýže, brambory, proso, kukuřice a fazole. Na pobřeží se hojně připravují ryby a mořské plody. Kuřecí a hovězí maso si mohou dovolit jen bohatší rodiny. Považují se spíše za sváteční delikatesu. K jídlu se přidává ostrá kořeněná omáčka. Na úrodné půdě se pěstuje široká škála ovoce: mango, papája, pomeranče, banány, ananasy, kokosové ořechy, grepy a limetky. Národní jídla Kamerunu si nenechte ujít. Ndolé se skládá ze směsi oříšků, rybího nebo kozího masa a koření. Až se vám zasteskne po mezinárodní kuchyni, zavítejte do restaurací ve velkých městech. Šéfkuchaře zasáhl vliv francouzské kuchyně, ale některé podniky se specializují i na kuchyni čínskou nebo indickou. Americká vlna přinesla i sem sítě rychlých občerstvení s oblíbenými hamburgery.