Libérie
-
Místní kuchyně
Liberijská kuchyně je založena na domácí produkci. V základních surovinách rozpoznáte kasave, ovoce, zeleninu, rýži, kokosové mléko, ryby, ořechy, kukuřici a různé druhy koření. Místní rádi připravují kořeněné polévky, například pepřovou a z kozího masa, a omáčky. K nim se přidává rýže nebo kukuřičná placka. Porce v restauracích jsou dostačující a nesáhnete hluboko do kapsy. Od pouličních prodejců koupíte svačinky a výtečné specialitky na grilu, jako jsou ryby, ořechy, kukuřice, banány, manga a další ovoce. Pekařské řemeslo do Libérie přišlo z Ameriky a v jiné okolní zemi ho nespatříte. Pekárny ráno prodávají kukuřičný nebo banánový chléb, který občas může být přemaštěný. V Monrovii byly otevřeny restaurace s mezinárodní kuchyní.
Na každém rohu seženete pivo, které se v Libérii popíjí přes den i v noci. Ochutnejte místní gin nebo palmové víno. Nedoporučuje se pít vodu z kohoutku. Balenou vodu seženete v obchodech nebo na čerpacích stanicích.