Lichtenštejnsko Lichtenštejnsko

  • Místní kuchyně

    Lichtenštejnská kuchyně se může pochlubit pestrým výběrem specialit. Vděčí za ně vlivu sousedních zemí Rakouska a Švýcarska. Vydatná strava odpovídá životu v horských podmínkách. Jejím základem je maso, zelenina, mléčné výrobky a vynikající sýry. Nedílnou součástí menu je hustá polévka. V horských chatách dostanete porci, která zasytí i českého jedlíka. Ve městech ochutnáte zážitkovou gastronomii. Nenechte si ujít Bündnerfleisch (tenké plátky sušeného hovězího masa), Geschnetzltes Kalbfleisch (telecí plátky ve smetanové omáčce), Rösti (bramborové placičky), kaštanový nákyp, käsknöpfle (sýrové nudle s cibulí) nebo Ribel (pokrm z kukuřičné mouky, nejčastěji podávaný s kompotovaným ovocem a kávou). Dobré pivo dodá šmrnc vašemu obědu a vyberete si i z vinného lístku místních vinařů.

    Ceny jsou na naše poměry vysoké. Pivo v supermarketu stojí okolo 2 CHF, v restauraci dvojnásobek. Za jídlo o třech chodech zaplatíte okolo 80 CHF.