Dovolená na greenu: 7 tipů, kam vyrazit za golfem

Kam vyrazit na dovolenou, abyste si užili odpočinku i tradičních dovolenkových aktivit, ale nemuseli se vzdávat ani svého oblíbeného koníčku? Sestavili jsme přehled zemí, kde si užijí milovníci golfu, ale i jejich blízcí, kteří tomuto sportu neholdují.

Mysleli jsme zároveň i na to, že každý má jiné nároky a priority, ať už na samotné golfové hřiště, nebo na celkové pojetí své (nejen letní) dovolené. Někdo si neumí představit léto bez moře, někdo chce být spíš obklopený horami. Někdo chce to hřiště patřící k těm nejlepším na světě, jiný si zase v létě víc užije neobvyklé umístění v krásné krajině.

Kde se vám tedy podaří nejlépe spojit dovolenou s golfem?

Španělsko

„Ve španělské Andalusii leží město Almeria, kde se nachází letiště a nedaleko také golfový areál navržený světoznámými architekty, který nabízí 27 jamkové hřiště. Velmi přirozeně splývá s okolím a dokonale prověří fyzickou i psychickou připravenost hráčů, takže si tu užijí i hodně nároční golfisté,“ doporučuje mluvčí cestovní agentury Invia Andrea Řezníčková. Na pláž je to jen pár metrů a v okolí je spousta luxusních hotelů. Vyzkoušejte například hotel Almerimar, k němuž patří krásné zahrady s několika bazény, tenisový kurt, děti budou spokojené díky několika skluzavkám a vodním atrakcím.

Mauricius

Mauricius je ráj na zemi a když se vydáte do jednoho z nejluxusnějších resortů na ostrově Heritage Awali Golg and Spa Resort v Bel Ombre, stane i rájem golfistů. Nabízí vše potřebné ke strávení nezapomenutelné dovolené - labužníci si mohou vybírat z nabídky dvanácti skvělých restaurací, pro děti je k dispozici moderní hřiště i pestré animační programy. Unavení rodiče určitě rádi využijí služeb elegantního spa centra a golfisty potěší krásné, 18 jamkové mistrovské hřiště s nádherným výhledem na pobřeží. Dokonalá je také hotelová pláž pokrytá jemným bílým pískem.

Skotsko

„Pokud na dovolené nepotřebujete moře, ale o to víc vás potěší překrásná příroda, zelená krajina i hory, vydejte se do Skotska. Tamější golfová hřiště patří k nejlepším na světě. Například Royal Dornoch Golf Club v Sutherlandu nese označení nejpřirozenější a nejzábavnější golfový areál světa. Nadchne vás umístění ve venkovské krajině, neformální prostředí, uvolněná atmosfér i dvě hřiště s 18 jamkami. Když si přidáte větrné počasí, bude jasné, že tohle hřiště dokáže potrápit i zkušené profesionály,“ říká Řezníčková. A když už tu budete, vydejte se ještě otestovat Muirfield Golf Club v East Lothian. Přímé jamky s nerovnými fairwayemi, nevyzpytatelný směr větru i slepá rána na jedenácté jamce. To vše v kombinaci s okouzlující krajinou a všudypřítomnou historií dodává všem 18 jamkám neopakovatelnou atmosféru.

Kypr

Kypr se v posledních letech stává díky příjemně mírnému klimatu oblíbenou zastávkou milovníků golfu a luxusní hřiště tu rostou jako houby po dešti. Mezi nejlepší patří elegantní Aphrodite Hills Golf Club, kde hrajete s nádherným výhledem na pobřeží a okolní hory. Leží na dvou náhorních plošinách oddělených hlubokou roklí, přes kterou se hraje sedmá jamka. Hřiště Minthis Hills Golf Club najdete uprostřed vinic v nadmořské výšce 550 metrů. Hráči mají k dispozici i bazén, golfovou akademii či stylovou restauraci. A kdybyste na Kypr chtěli s celou rodinou na klasickou dovolenou do resortu, vyberte si Korineum Golf & Beach Resort, který má přímo v areálu 18 jamkové hřiště.

Turecko

Jedna z nejoblíbenějších dovolenkových destinací láká stále častěji i vášnivé golfisty, kteří objevují, že tato země je mnohem pestřejší a zábavnější, než aby sem člověk jezdil jen na pláž. Zdejší golfová hřiště si postupně získávají světový věhlas. Patří k nim i 18 jamkový resort umístěný v těsné blízkosti hotelu Maxx Royal Belek. „Pro hosty je zde kromě vynikajících podmínek pro hraní golfu k dispozici také krásná středomořská pláž, výrobna čokoládových pralinek, golfový obchod, šest bazénů, děti nadchne aquapark, dospělé několik luxusních restaurací i špičkové relaxační centrum. Sportovci ocení devět tenisových kurtů, basketbalové hřiště, lekce pilates či jógy, nesportovci se mohou vydat na výlety za historickými památkami či do hor,“ popisuje Řezníčková množství místních aktivit.

Tenerife

Ostrov Tenerife láká golfisty především díky příjemnému podnebí a vysokému standardu místních hřišť a služeb. Ty můžete očekávat i v resortu La Caleta Resort & Spa z proslulé hotelové sítě Sheraton. Hřiště Golf Costa Adeje s 18 jamkami je odtud jen něco přes kilometr. Kromě něj si ale v hotelu užijete vyhlášené spa, které patří k tomu nejlepšímu, co si můžete v oblasti péče o tělo na ostrově dopřát. Pro nejmenší hosty je k dispozici dětský klub i tým zkušených animátorů.

Havaj

Existuje někdo, kdo by nechtěl strávit aspoň jednu dovolenou v životě na Havaji? Jako v ráji si pak budete připadat v havajském resortu JW Mariott Ihilani Resort. Rozlehlá palmová zahrada poskytuje příjemný stín na cestě ke krásné písčité pláži. Hotelový personál je připraven splnit každé vaše přání a nad nabídkou jídel i nápojů v hotelovém baru se vám zatočí hlava. Samozřejmostí je moderní wellness centrum i pestrá nabídka sportovních aktivit. Golfové hřiště s 18 jamkami se nachází v těsné blízkosti resortu.

Mexiko

Mexiko patří k nejatraktivnějším destinacím a jeho popularita stoupá, protože je tady vše, co turisty přitahuje. Krásné moře, dobré jídlo, bělostné pláže, památky, krásná příroda a v neposlední řadě i skvělé golfové areály. V Cancúnu a jeho blízkém okolí se nachází hned devět nádherných mistrovských hřišť. Luxusní all inclusive resort La Esmeralda, který je dokonalou základnou pro každodenní golf i odpočinek, tvoří dokonalé spojení moderního designu a luxusu. Množství restaurací, wellness centrum, konferenční centrum, zázemí pro děti i pláž jako vystřižená ze stránek katalogů cestovních kanceláří. K naprosté dokonalosti přispívá i blízkost 18 jamkového golfového areálu té nejvyšší kategorie.

Publikováno: 20.07.2022