Pláže bez davů, ceny jako doma a příjemné teploty i v srpnu: Objevte kouzlo Baltského moře

Milujete moře, ale nesnášíte úmorné třicítky? Máme pro vás skvělý tip na letní dovolenou! Vydejte se k polskému pobřeží a užijte si radovánky bez extrémních teplot. Baltské moře nabídne nejen nádhernou přírodu, ale i příjemné ceny a spoustu atrakcí pro celou rodinu.

Ať už chcete prozkoumat historická města nebo načerpat energii na pláži, polské pobřeží bude ideální volbou. Láká nejen na nedotčenou krásu přírodních parků, ale také na nepřeberné množství aktivit a atrakcí pro malé i velké. Zvažujete-li, kdy se k Baltskému moři vydat, vyberte si termín v polovině prázdnin. „Nejideálnější období pro relax u polského moře je na přelomu července a srpna, kdy teplota vzduchu dosahuje 29 °C a teplota vody může mít příjemných 22 °C. Nejdeštivějším obdobím bývá naopak začátek července,“ říká k cestování k Baltskému moři Jiřina Ekrt Jirušková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia.

Snadná dostupnost, spousta atrakcí

Jednou z hlavních výhod dovolené u Baltského moře je jeho snadná dostupnost. „Z Prahy se k moři dostanete za pouhých šest hodin, z Ostravy dokonce za necelých pět a půl hodiny jízdy autem,“ doplňuje Jiřina Ekrt Jirušková a dodává, že podíl na popularitě Polska má i nízká jazyková bariéra, která výrazně zvyšuje komfort během pobytu.

 Zájem turistů posiluje také nabídku atrakcí: „Baltské pobřeží nabídne moderně vybavené hotely i zábavní parky a multimediální muzea pro malé a velké cestovatele,“ říká Jirušková s tím, že hotely disponují bazény a wellness službami na velmi vysoké úrovni, což jistě ocení každý návštěvník.

 

Za krásnými plážemi

Polské pobřeží je poseto malebnými letovisky, které stojí za návštěvu. Pláže jsou písčité s pozvolným vstupem do vody, což jistě ocení rodiny s malými dětmi. Mezi nejpopulárnější destinace patří Kołobrzeg, Rewal a Międzyzdroje. Poslední zmíněná se nachází poblíž Wolinského národního parku, který chrání jeden z nejkrásnějších úseků polského útesového pobřeží.

 „Pro rodiny s dětmi je skvělým tipem víska Dziwnów. Najdete zde spoustu atrakcí, včetně pěkných hřišť pro malé i větší děti. Za návštěvu stojí i park miniatur s modely majáků z polského pobřeží v měřítku 1:10 a muzeum mašinek,“ láká tisková mluvčí. Oblíbeným místem je také poloostrov Hel, město Świnoujście s nejkrásnější pláží v Polsku a rekreační středisko Stegna.

 

Lebská Sahara

Větší cestovatelé jistě ocení Mrtvé jezero obklopené vzácnými stromy a křovinami. Dalším zajímavým tipem je městečko Łeba sousedící s národním parkem Slowinski. Tento starý přístav patří k hojně navštěvovaným místům i díky své příjemné atmosféře s množstvím malých obchůdků, restaurací a barů, kde nabízí místní rybí pochoutky za velmi přijatelné ceny.

 „Łeba bude ideálním výchozím bodem pro vaše výlety po okolí, a to hlavně do národního parku Slowinski, který se pyšní nepřeberným přírodním bohatstvím. Za zmínku stojí zejména pohyblivé písečné duny, ta největší z nich dokonce dosahuje výšky až čtyřiceti metrů,“ dodává k tipům Jiřina Ekrt Jirušková.

Letní hlavní město Polska

Milovníci umění a historie si přijdou na své v tzv. trojměstí, které tvoří Gdaňsk, Gdyně a Sopoty. V Gdaňsku se nachází řada kostelů, historických bran a muzeí. Sopoty jsou naopak známé jako letní letovisko, a to zejména pro své lázně, pláže a nejdelší dřevěné molo v Evropě. Gdyně zaujme moderní architekturou, akváriem a množstvím slunečných dní.

 Vydejte se letos k Baltskému moři a užijte si léto plné pohody a nových zážitků!

Publikováno: 02.07.2024