Republika Kongo
-
Místní kuchyně
Konžská kuchyně v sobě mísí africké a francouzské vlivy. Maniok a fou-fou, placka z kukuřičné či rýžové mouky tvoří základ většiny jídel. Do pokrmů se přidávají sladké brambory, ovoce, zelenina. Mlsné jazýčky si oblíbí grilované banány. Hotely v Brazaville servírují speciality francouzské, italské, vietnamské a libanonské kuchyně. Některé restaurace připravují výhradně africké recepty. Zde můžete ochutnat ryby a další plody moře, kuře piri piri ochucené chilli a pepřem, saka saka (kasave na palmovém oleji s burákovou pastou) nebo maboke (čerstvou rybu uvařenou v listu rostliny z čeledi marantovité). Při slavnostních příležitostech se připíjí palmovým vínem nebo místním pivem N´Gok. Bez problému koupíte další importované značky, Coca colu a balenou vodu.