Réunion
-
Místní kuchyně
Díky historii Réunionu se z místní kuchyně stal unikátní kulinářský zážitek pro každého zahraničního turistu. Pocítíte vlivy kontinentální Francie, Indie, Číny i Afriky. Typické jídlo na Réunionu se skládá z kuřecího nebo rybího masa v omáčce, ke kterému se přidává rýže. K dalším oblíbeným přílohám patří čočka a maniok. Podle sezóny denní jídelníček doplňuje tropické ovoce, například liči, mango, ananas, banány a papája. Obyvatelé Réunionu si potrpí na dochucování jídel kari, zázvorem, paprikou a šafránem. Flambované ovoce, rýžové a ovocné koláče či medové bonbóny se podávají jako dezert.
K dobrému jídlu patří dobré pití. Na Réunionu se vyrábí rum různé kvality. Nejlevnější rum se připravuje fermentací cukrové třtiny a nenechává se zrát. Dochucuje se ovocem, vanilkou, anýzem, skořicí či výtažkem z orchidejí, a popíjí se každodenně. Dejte si pozor na vysoký obsah alkoholu v rumu. Dražší rumy zrají několik let v dubových sudech, což jim dodává nahnědlou barvu. Vyzkoušejte i některé z místních vín. Kohoutková voda je bezpečná a dá se všeobecně pít. V obchodech koupíte sirupy z ananasu, liči nebo citrónu, které jsou oblíbenější než mezinárodní nealkoholické produkty.
Ve větších městech objevíte mezinárodní kuchyni i po světě rozšířené sítě rychlých občerstvení, jako je McDonalds.