Rovníková Guinea
-
Místní kuchyně
Základem kuchyně Rovníkové Guiney se staly plodiny pěstované místními zemědělci. Většina specialit se připravuje ze zeleniny, ryb a drůbežího masa. Jako přílohy poslouží maniok, banány, datle, kukuřice. Do jídel se přidávají arašídy, kokos, ananas, hrozinky. Na pobřeží lidé hojně využívají dary moře, jako jsou krevety, langusty, kalamáry a krabi. Specialitou místní kuchyně je uzené hovězí maso s černým pepřem či kachna se sýrem a cibulí. Pokud chcete zažít atmosféru guinejské kuchyně na vlastní kůži, vydejte se na tržiště Mercado Central v Malabo. Místní kuchyni ovlivnila také španělská kolonizace. Delikatesy jako paella, tortila, fritované ryby a různé druhy salátů si Guinejci oblíbili a připravují je dodnes. Dobré jídlo zapijte místním palmovým vínem.
V hlavním městě Malabo existuje několik restaurací na úrovni. Navštivte například restauraci v hotelu Sofitel vedle katedrály, kde se podává francouzská kuchyně. Pokud vás láká italské menu, vyhledejte místo Pizza Place. Restaurace Bantu nabízí tradiční čínské speciality a restaurace La Luna se zaměřuje na marocké a evropské jídlo.