Rwanda
-
Místní kuchyně
Rwandská kuchyně je založena na produktech vypěstovaných domácími zemědělci. Základ kuchyně tvoří sladké brambory, kukuřice, fazole, hrách, proso a ovoce. Čaj a káva se pěstují na rozsáhlých plantážích. Většina produkce je určena na vývoz. Obyvatelé Rwandy často snídají pouze čaj a suchý chléb. Čaj se podává s mlékem a cukrem. Za hlavní jídlo dne se považuje večeře. K svačině se jí avokádo, banány, mango nebo papája. V barech, restauracích i u pouličních prodejců seženete tzv. brochettech, špízy z kozího masa. V nabídce veřejných stravovacích zařízení je i grilovaná ryba, kuřecí maso, hranolky a grilované banány. K obědu se připravují bufety, kde si každý může naplnit talíř podle libosti, avšak pouze jednou. Bufety kombinují luštěniny, brambory, ovoce, zeleninu a malé množství masa. Cena se pohybuje okolo 10 USD. V Kigali si pochutnáte i na mezinárodní kuchyni např. čínské, francouzské, italské, indické a řecké.
Dobré jídlo zapijte místním pivem značky Skol z pivovaru Brasserie de Mille Collines. Unikátní banánové pivo se jmenuje Urgwagwa. V obchodech nakoupíte mezinárodní značky Turbo King, Primus, Mützig, Amstel, ale i mléko, nealkoholické nápoje, džusy a balenou vodu. Pálenka z medu s 12% alkoholu Ubuki dominuje nápojovému lístku barů a restaurací. Čaj a káva místní produkce je k dostání na tržištích.