Seychely
-
Místní kuchyně
Jedině ochutnávka seychelského kulinářského umění vám umožní, přijít místní kultuře na chuť se vším všudy. Základem seychelské kuchyně je kuchyně kreolská, která se mísí s prvky kuchyně čínské, evropské, indické a africké. Od originální kreolské kuchyně se ta současná seychelská liší především menší koncentrací ostrého koření v pokrmech. Na jídelníčku převažují ryby a plody moře, ochutnat můžete ale také maso z divokého krocana, želví maso nebo žabí stehýnka. Dalšími nepostradatelnými surovinami jsou rajčata, pekanové ořechy, vanilka a pikantní koření. Mezi oblíbené seychelské speciality patří marinované grilované ryby, nasolená sušená ryby, polévka z korýšů nebo chobotnice na kari. Jako příloha se nejčastěji podává rýže nebo brambory.
Stravování v restauracích je na Seychelách poměrně drahé, levnější občerstvení si můžete dopřát například v místních pizzeriích. Šíře a pestrost nabídky prostřených stolů se liší podle úrovně jednotlivých hotelů.
Vzhledem k horkému klimatu pravděpodobně nebudete pociťovat silný pocit hladu a přednost dáte spíše skromnějším porcím lehkých pokrmů s velkým množstvím ovoce a zeleniny. Nezbytností je rovněž během celého pobytu důsledně dodržovat pitný režim. Předejdete tím nepříjemných zdravotním komplikacím, způsobeným dehydratací.