USA USA

  • Místní kuchyně

    Historii americké kuchyně musíme hledat u indiánských kmenů, jejichž hlavní a základní surovinou byla kukuřice, papriky, rajčata, losos, jehněčí maso, divoká zvěř a další rostliné a živočišné produkty zemědělství a přírody.

    Nejstarší tradicí, která se uchovala dodnes je slavení svátku díkuvzdání, který připadá na poslední čtvrtek v měsíci listopadu. Dnes znamý pod názvem Thanksgiving Day, kdy na svátečním stole nesmí chybět pečený krocan.

    Hlavní jídlo dne je večeře, oběd je jen taková přesnídávka zvaná lunch a nechybí vydatná snídaně s opečenými vejci a křupavými tousty nebo sladké lívance nebo wafle s ovocem a šlehačkou.

    Za typické americké jídlo můžeme považovat biftek - grilování nebo barbecue úprava masa, pečené bostonské fazole, pečené brambory, kukuřičný chléb a samozřejmě popcorn.

    Amerika je však multikulturní zemí, proto zde objevíte všechny kuchyně světa na každém rohu a nesmíme zapomenout ani na smažené pochoutky typu McDonald´s a KFC.