Zanzibar
-
Místní kuchyně
Základními surovinami je maso s bramborami, rýže a kukuřičná kaše. Místní kuchyně je velmi multikulturní - odráží se od britské, perské, arabské, indické kultury. Většinou se servíruje kozí, skopové nebo hovězí maso spolu se zeleninou a bramborami. Mořské plody jsou výborné a můžete ochutnat tresky, kraba, krevety, langusty a samozřejmě chobotnice. Ta se většinou podává zauzená nebo vařená v kokosovém mléce.
Nayna Choma – kozí maso na grilu, které je velmi oblíbené
Supu ya kuku – silný kuřecí vývar, spolu se zeleninou, masem
Samakai wa kusonga – výborné rybí karbanátky z tresky, tuňáka nebo lososu, smažené na másle
N´dizi no kastad – sladký desert – pečené plátky banánu s pudinkem, ananasem či mangem
M´chuzi wa nyama – hovězí curry, velmi kořeněné jídlo, používá se kari, ale i jiná koření
Pweza wa nazi - chobotnice vařená v kokosovém mléce s kari, skořicí, kardamonem, česnekem a limetkou
Boku-boku - maso vařené s kukuřicí, zázvorem, kmínem, čili, rajčaty a cibulí
Žralok na pepři a chléb s datlemi a vanilkou
Pilav - směs masa (kozí, hovězí, kuřecí) podávané s rýží. Vše je dochuceno kmínem, pepřem, česnekem nebo cibulí.
Mezi nápoji jsou velmi oblíbené fresh džusy, které jsou z 100% ovocné šťávy, například z manga, banánu, pomeranče. Ochutnejte také vynikající čaj či místní kávu. Oblíbené místní pivo se jmenuje Safari. Za zkoušku stojí také zázvorové pivo Tangawizi, čerstvé kokosové mléko či palmové víno.